Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü
Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü

Çin Halk Bankası tarafından geliştirilen dijital paranın uygulaması çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in dört devlet bankasından biri olan Çin Tarım Bankası, Çin Halk Bankası’nın (PBoC) dijital para birimi DECP’yi destekleyen bir mobil uygulama yayımladı.

Uygulama; QR kodları, dijital para birimi borsası, diğer kullanıcıların telefonlarına dokunarak işlem gönderme ve alma seçenekleri ile cüzdan yönetimi seçenekleri dahil olmak üzere dijital para birimiyle ilgili çeşitli özellikler içeriyor.

Çin Tarım Bankası tarafından geliştirilen uygulamanın ekran görüntüleri WeChat’te dolaşıyor ve kullanıcıların merkez bankası dijital para birimi ile etkileşime girmesi için kolay bir arayüzü olduğu görülüyor.

Dijital paranın geniş kitlelerce tanınması sağlanıyor

Gelişme PBoC’nin DCEP’nin gelişimini ve dağıtımını hızlandırdığını gösteriyor. Merkez bankası yetkilisi My Changchun, dijital paranın Bitcoin gibi olmadığını ve spekülasyon için kullanılmayacağını, bir para birimi sepetiyle desteklenmeyeceğini açıklamıştı. Bir yetkili ise DCEP’nin kullanıcılara kontrollü anonimlik sağlayacağını söylemişti..

Test uygulaması şu anda iOS ve Android cihazlarda kullanılabiliyor ve Çin Tarım Bankası’nın sahip olduğu site üzerinden indirilebiliyor. Kullanıcılara özel bir kayıt seçeneği sunarak yalnızca beyaz listeye eklenen kullanıcıların kayıt işlemini tamamlamasına olanak tanınıyor.

Kayıt süreci, uygulamanın şu anda Çin’in dört şehrinde test edildiğini gösteriyor: Suzhou, Chengdu, Xiong’An ve Shenzhen.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin