Çin eyaleti Hainan bu ay dijital yuan'ı test edecek
Çin eyaleti Hainan bu ay dijital yuan'ı test edecek

Çin eyaleti Hainan bu ay dijital yuan’ı test edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin ada eyaleti Hainan’ın 12-25 Nisan tarihleri ​​arasında dijital yuan pilot uygulamasını yapacağı söyleniyor.

Yeni hazırlık

21st Century Business Herald’ın Çarşamba günü bildirdiğine göre, Çin’in Hainan Sanayi ve Ticaret Bankası şubesi, Çin Halk Bankası’nın Haikou şubesi ve Sansha şehrinin belediye hükümeti pilot uygulamayı yürütecek.

Test, özellikle, dijital yuan kullanımını teşvik etmek için Sansha şehrindeki Yongxing Adası’nda yapılacak.

Katılımcılar, süpermarketler, oteller ve restoranlarda yapılan harcamalar da dahil olmak üzere adada yapılan her 100 yuan alışveriş için 99 yuan (15 $) indirim alacak.

Hainan testi, merkez bankası dijital para birimine pilot uygulama yapmak için ikinci şehir grubunun bir parçasıdır. Bu katmandaki dijital yuan’ı test eden diğer şehirler arasında Şangay ve Changsha yer alıyor.

Qingdao, Dalian ve Xi’an şehirleri de ikinci partinin bir parçası ve önümüzdeki aylarda dijital yuan’ı denemeleri bekleniyor.

Dijital para birimini test eden ilk şehirler arasında Shenzhen, Pekin, Suzhou ve Chengdu yer alıyor.

Artan pilot uygulamalarla Çin, altı yıl önce araştırmaya ve geliştirmeye başladığı dijital yuan’ı piyasaya sürmeye yaklaşıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin