Çin dijital yuan denemelerini hızlandırıyor: Pekin'de 10 milyon token daha dağıtıldı
Çin dijital yuan denemelerini hızlandırıyor: Pekin'de 10 milyon token daha dağıtıldı

Çin dijital yuan denemelerini hızlandırıyor: Pekin’de 10 milyon token daha dağıtıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin, dijital yuan konusunda muazzam bir ilerleme kaydetti ve kullanımını oldukça büyük bir ölçekte test ediyor. Ülkenin kısa süre önce, dijital para birimini tanıtmak amacıyla Pekin ve Şanghay’da Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) testine başladığı biliniyor. Pekin, daha fazla insanı dahil etmek için yerel halka 10 milyon dijital yuan (1.55 milyon dolar) ihraç ettiğini duyurdu.

Dijital yuan dağıtımı kırmızı zarflar içinde yapılıyor

Bu hamlenin kullanıcıların dijital varlığı kullanma deneyimini yaşarken, aynı zamanda yaklaşan Bahar Şenliği sırasında tüketimini teşvik etmelerini sağlaması bekleniyor. İşleri ilginç kılmak için Çin, bu dijital varlıkları sanal “kırmızı zarflar” içinde dağıtıyor. Yerel mali düzenleyicinin resmi WeChat hesabında yayınlanan bir açıklamaya göre, 10 Şubat’tan itibaren Pekin sakinlerine her biri 200 yuan içeren toplam 50.000 dijital kırmızı paket dağıtılacak.

Seçilenler dijital para birimini seçili çevrim içi ve fiziksel mağazalarda 17 Şubat’a kadar kullanabilecekler. Wangfujing ticari çevresinde veya çevrimiçi e-ticaret platformu JD.com aracılığıyla en az 100 belirlenmiş fiziksel mağaza olacak.

Odak 2022 Olimpiyatları

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’na 365 günden biraz daha uzun bir süre kaldı ve bu nedenle etkinliğe “dijital Wangfujing, buz ve kar alışveriş festivali” adı verildi. Amaç, dijital yuanın kış sporlarında ve 2022 Olimpiyat Oyunlarında kullanımını teşvik etmek.

Çin’de dijital yuanın ilerleyişinde kaydedilen uzun gelişmeler dizisinde başka bir kilometre taşı daha aşılmış oldu. Bundan önce, yalnızca genel ödeme yapan kullanıcılarla ilgili denemeler vardı, ancak odak 2022 Olimpiyatları olduğu için, ülke uluslararası müşterileri de eğlendirmeye hazırlanıyor.

SWIFT ile ortak girişim

Benzer şekilde, Çin’in merkez bankasının dijital para araştırma kurumu ve borsa merkezi, finansal mesajlaşma ve sınır ötesi ödemeler için küresel bir sistem olan SWIFT ile bir ortak girişime başladı. Reuters’a yaptığı açıklamada SWIFT, diğer dört ödeme piyasası katılımcısının ve altyapı sağlayıcılarının Çin’in gereksinimlerine uymak için girişimler kurduğunu kaydetti.

“Girişim, yerel ağ yönetimi faaliyetleri için gerekli lisansları alabilecek. Hizmetlerinin kapsamı sınırlı olacak ve tamamen Çin’deki geçerli düzenlemelere uyumu sürdürmeye odaklanacak.”

Çin, yuanın uluslararasılaşmasını kolaylaştırmak ve ABD dolarının gölgesinden çıkarmak için çalışıyor. Dijital yuanın ilerlemesi bunun bir işareti oldu. Yakında tüm sistemler dahili ve uluslararası uyumlu bir şekilde çalıştığında bunu başarabilecekleri düşünülüyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin