Çin dijital para birimi dağıtıyor! Toplam 1,5 milyon dolarlık kampanya
Çin dijital para birimi dağıtıyor! Toplam 1,5 milyon dolarlık kampanya

Çin dijital para birimi dağıtıyor! Toplam 1,5 milyon dolarlık kampanya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Shenzhen şehri, dijital yuanı halka açık bir hediye programı ile tanıtmak için bir pilot program başlatıyor.

50 bin kişiye 1,5 milyon dolarlık dijital yuan dağıtılacak

Yerel haber ajansı Sina Finance tarafından bugün aktarılan bilgilere göre ülkenin merkez bankasıyla  gerçekleştirilecek iş birliği ile 10 milyon dijital yuan (1,5 milyon dolar) dağıtılması planlanıyor.

Shenzhen’in Luohu Bölgesi tarafından finanse edilecek hediye programının bir piyango aracılığıyla 50.000 alıcıya dağıtılacağı aktarıldı. Shenzhen vatandaşları, çekilişe katılmak için bugün çevrim içi başvuru yapmaya başlayabiliyor.

Habere göre her bir “hediye” 200 renminbi değerinde olacak ve 12 Ekim ile 18 Ekim tarihleri ​​arasında Shenzhen’in Luohu Bölgesi’ndeki 3.389 mağazanın herhangi birinde harcanabilecek. Kullanım kurallarına göre hediye para başka bir kişiye devredilemeyecek veya kendi banka hesabında kullanılamayacak belirtiyor. Kullanılmayan miktar, harcanmaması halinde 18 Ekim’den sonra kazananlardan geri alınacak.

DCEP’in tanıtımı için yoğun çaba harcanıyor

Yeni pilot program Çin hükümetinin dijital yuanı halka tanıtma planlarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. DCEP olarak da bilinen dijital yuan projesi, Nisan 2020’de Çin’de denenmeye başlandı. Şu anda ise proje Shenzhen, Guangzhou, Hong Kong ve Makao gibi dokuz şehirde test ediliyor.

Çin’in CBDC pilot programları hızla ilerliyor. 5 Ekim’de, PBoC Başkan Yardımcısı Fan Yifei, DCEP cüzdanlarının Nisan ve Ağustos 2020 arasındaki işlemlerde 1,1 milyar renminbi (162 milyon dolar) işlediğini duyurdu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin