Çin dijital para alanında gaza bastı: Trump yönetiminde endişe büyüyor
Çin dijital para alanında gaza bastı: Trump yönetiminde endişe büyüyor

Çin dijital para alanında gaza bastı: Trump yönetiminde endişe büyüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre, Çin’in dijital para alanındaki hakimiyeti hızlandıkça Trump yönetimindeki endişe tırmanıyor.

SEC, ABD’yi dijital para alanında geride mi bırakıyor?

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın ABD için kendi dijital para birimini doğru şekilde uygulamasının dünyada bir ilk olmaktan daha önemli olduğunu söylemesinden sadece bir hafta sonra Breitbart, Trump yönetiminin şu anda belirsiz ve katı düzenleme politikalarından endişe duyduğunu bildirdi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Amerikan şirketlerini dünya sahnesinde dezavantajlı konuma getiriyor.

Üst düzey yönetim yetkilileri, SEC Başkanı Jay Clayton’ın dijital varlıkları düzenleme yaklaşımına ilişkin hayal kırıklıklarını dile getirdiler:

Geleceğe bakıldığında, dijital para birimleri ekonomik savaşta önemli bir cephe olacak. SEC’in Amerikan şirketlerini dezavantajlı duruma düşürmediğinden emin olmalıyız çünkü Çin kripto alanında büyük bir oyun oynuyor.

Senatör Tom Cotton da hükûmeti eleştiriyor

Şimdiye kadar ajans, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını resmen açıklasa da kripto piyasasının büyük çoğunluğu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Senatör Tom Cotton, Breitbart tarafından yayımlanan bir mektupta, yasal düzenlemelerin açık bir politika seyretmemesinin ABD ulusal ve ekonomik güvenliği için bir risk olduğunu söyledi:

Hükümetimiz, yabancı rakiplere karşı adil bir şekilde rekabet etmemize olanak tanıyan net bir politika geliştirmiyor ve ABD merkezli şirketler için eşit şartlar yaratmıyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin