Çin Devlet Başkanı Blockchain’i bir teknoloji devrimi olarak görüyor
Çin Devlet Başkanı Blockchain’i bir teknoloji devrimi olarak görüyor

Çin Devlet Başkanı Blockchain’e tam destek veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bu hafta yaptığı bir konuşmada Blockchain teknolojisinin potansiyelini kabul etti ve halka açık bir şekilde yeni teknolojiyi ilk defa destekledi.

Çin Devlet Başkanı Blockchain’i bir teknoloji devrimi olarak görüyor

Çin Bilim Akademisi tarafından Pazartesi günü düzenlenen yıllık akademik konferansta konuşan Xi Jinping, Blockchain’in Çin’in küresel ekonomide başarılı olmak için üstün olması gereken teknoloji devriminin kritik bir parçası olduğunu söyledi. Xi Jinping konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

21. yüzyılın başlangıcından beri, yeni bir sanayi devrimi, küresel ekonomik yapıyı büyük ölçüde yeniden şekillendiriyor. Yapay zeka, nesnelerin interneti ve Blockchain, sürekli uygulama atılımları yapıyor.

Çin, yüksek standartlara sahip ulusal laboratuvarlar kuracak

Xi Jinping ayrıca, küresel ekonomik rekabetin gelişmesi için Çin’in, araştırma ve teknoloji altyapısının geliştirilmesini desteklemek için yüksek standartlara sahip ulusal laboratuvarları başlatacağını da belirtti. Xi Jinping, Blockchain’in nasıl kullanılacağına dair daha fazla ayrıntı vermedi.

24 Mayıs’ta Çin Devlet Konseyi, ülkenin Guangdong Serbest Ticaret Bölgesi’nin bölgenin ekonomik reformunun bir parçası olarak Blockchain geliştirme ve uygulamasını hızlandırmasını istedi. Aslında Devlet Konseyi, 2016’dan 2020’ye kadar ülkenin 13. beş yıllık ekonomik kalkınma planında bir bilgi teknolojisi reform stratejisinin parçası olarak Blockchain kavramını halihazırda tanıttı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin