Yakın bir gelecekte Blockchain’de süper güç Çin olabilir!
Yakın bir gelecekte Blockchain’de süper güç Çin olabilir!

Çin Blockchain teknolojisi için büyük yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Hangzhou kentinde yer alan Blockchain Endüstri Merkezi, 24 Mayıs Perşembe günü yaptığı duyuruda, Blockchain girişimcilerine milyonlarca dolarlık yatırım desteği vereceğini açıkladı. Yeni politika gereği Çin Blockchain teknolojisi alanında ki yetenekleri çekerek Silikon Vadisi gibi bir oluşum kurmak istiyor. Öyle ki bu alanda yeteneği olan kişilere kesenin ağzı açılarak barınma olanaklarının yanı sıra yıllık 490.000 dolar maaş verileceği de belirtiliyor.

Çin Blockchain teknolojisi için 1,6 milyar dolar ayırdı

Girişimler ayrıca projenin özel finansman hibelerinden de yararlanabilecek. Bu hibeler, proje fikir aşamasındayken 230.000 dolar kira yardımı ve 1 milyon dolar da araştırma ve geliştirme için verilecek. Projenin ileri aşamalarında barınma için 480.000 dolar, araştırma için ise 780.000 dolar hibe verilecek.

Bu yıl Nisan ayında, 1,6 milyar dolarlık bir bütçenin Çin hükumeti tarafından Blockchain araştırma ve geliştirmeleri için ayrıldığı açıklandı. Aynı zamanda Hangzhou’da kurulan Blockchain Endüstri Merkezi’nin geliştirilmesi ve akademik destek sağlanması için bilimsel araştırmalarda yapılacak. Hibelerin ve fonların kapsamından ayrıntılı bahsedilmesine rağmen girişimciler ve kurumlar için başvuru kriterleri olup olmadığı hakkında henüz hiçbir açıklama yapılmadı.

Çin kripto paraların ticaretinden çok teknolojisine odaklanıyor

Çin hükumeti politikaları kripto para birimi ticaretine karşı çok sert yaptırımlar içerse de, Blockchain alanındaki yatırımları son aylarda hız kazandı. Mart ayında, Çin hükumetinin “Uluslararası Blockchain Yatırım Geliştirme Merkezi” kurma planları basına sızdı. Daha öncesinde Şubat ayında, devlet bankası olan Bank of Technology’nin Blockchain teknolojisi sistemlerini ölçeklendirebilmek için bir patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Bu yılın başında ise Pekin merkezli e-ticaret devi JD.com yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisiyle ilgili 4 projeye destek vereceğini duyurdu. Bunların dışında Shenzen şehrinde geçtiğimiz ay Blockchain projelerinin desteklenmesi için 79 milyon dolarlık bir kaynak hibe edileceği açıklandı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin