Çin, Bitcoin'i ABD'ye karşı 'finansal silah' olarak kullanıyor: Peter Thiel
Çin, Bitcoin'i ABD'ye karşı 'finansal silah' olarak kullanıyor: Peter Thiel

Çin, Bitcoin’i ABD’ye karşı ‘finansal silah’ olarak kullanıyor: Peter Thiel

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Peter Thiel, ABD hükümetini Çin’in Bitcoin ile olan ilişkisini jeopolitik bir perspektiften yeniden değerlendirmeye çağırdı.

Çin ve Bitcoin

PayPal’ın kurucu ortağı ve risk sermayedarı Peter Thiel, Çin merkezi hükümetinin ABD’nin dış ve para politikasını baltalamanın bir yolu olarak Bitcoin’i destekleyebileceği konusunda uyardı.

Ancak Euro’yu aynı şekilde kullanmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Muhafazakar kâr amacı gütmeyen Richard Nixon Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı sanal bir etkinlikte konuşan Thiel, Çin’in merkez bankası tarafından yayınlanan dijital para birimi veya CBDC’nin ABD dolarının küresel rezerv para birimi statüsünü tehdit edip edemeyeceği üzerine yorum yaptı.

Bitcoin yanlısı olduğu bilinen Thiel, “Çin’de dahili bir stabilcoin” in “bir tür totaliter ölçüm cihazı” ndan biraz daha fazlasını ifade edeceğini öne sürerken, Çin’in Bitcoin’i doların hegemonyasını aşındıracak bir araç olarak görebileceğini de sözlerine ekledi.:

“Çin’in bakış açısından, ABD’nin bu rezerv para birimine sahip olmasını sevmiyorlar, çünkü petrol tedarik zincirleri ve bunun gibi her türlü şey üzerinde çok fazla kaldıraç sağlıyor. Kripto yanlısı, Bitcoin yanlısı maksimalist biri olsam da, bu noktada Bitcoin’in fiat parayı tehdit ettiği ABD’ye karşı kısmen bir Çin mali silahı olarak düşünüp düşünülmesi gerekip gerekmediğini merak ediyorum. Ancak böyle bir durum özellikle ABD dolarını tehdit ediyor.”

Thiel, doların küresel konumunu zayıflatmak amacıyla son yıllarda Çin’in petrol ticaretini Euro cinsinden ifade etme çabalarını ima ederek “Bence Euro’yu, dolara karşı bir Çin silahının parçası olarak düşünebilirsiniz” iadesini kullanıyor.

Risk kapitalisti, Çin’in gerçekten de renminbi’nin küresel rezerv para birimi olmasını istemediğini, hükümetin “gerçekten yapmak istemedikleri” diğer önlemlerin yanı sıra “sermaye hesaplarını açmak” zorunda kalacağını belirtti.

Thiel, Bitcoin’i desteklemenin Çin’e doların uluslararası duruşunu zayıflatmak için zarif bir yol sunduğu sonucuna varıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin