Çin, Bitcoin madencilik hash oranı sıfıra düşüyor
Çin, Bitcoin madencilik hash oranı sıfıra düşüyor

Çin, Bitcoin madencilik hash oranı sıfıra düşüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin Bitcoin madenciliği yaklaşık on yıldır küresel madencilik hash oranlarının %75’ine katkı sağlıyor. Çin Bitcoin hash oranları, ülkenin düzenleyici kurumlarından gelen artan baskının ardından sıfıra düştü. Çin’in kripto para birimlerini yasaklamasının ardından madencilik alanında ise dengeler değişti. Kitlesel yaşanan madenci göçü, ülkenin madencilik hash oranını yeni düşük seviyelere indirdi.

Birkaç yıl önce, Bitcoin madenciliği konusunda Çin’i dahil etmemek mümkün değildi. Ülke, madenciliğin merkezi olarak hizmet etti ve zirvedeyken, dünya hash oranlarının %60’ından fazlasını sağladı. Bu, küresel hash oranlarının %35,76’sını üreten Sincan eyaleti gibi ülkenin belirli bölgelerinde bulunan ucuz ve yenilenebilir enerjinin bir sonucuydu.

Çin hakimiyeti kripto paralara olan baskının ve yasaklayıcı önemlerin ardından azalmaya başladı. 2021’de artan düzenleyici baskı, madencilerin ülke çapında bir baskının ortasında daha kabul edilebilir bölgelere göçün yolunu açtı.

CCAF Dijital Varlıklar Başkanı Michel Rauchs’a göre, ülkedeki madencilik faaliyetlerinin Eylül 2019 tarihinde %75,53 seviyesinden etkin bir şekilde sıfıra düştü. Madenciler ülkeden ayrılırken, küresel hash oranları saniyede 180,67 milyon terahashten saniyede 84,79 milyona düşerek önemli ölçüde etkilendi.

Madenciler ayrılırken Huobi gibi üst düzey borsalar da ülkedeki faaliyetlerini kapatmaya başladı. Bitmain ayrıca kısa süre önce antminer madencilik makinelerinin Çin sınırlarına sevkiyatını durdurduğunu ancak uzun vadeli müşterilere yardımcı olmayı teklif ettiğini duyurdu.

Çin’den sonra yeni madencilik bölgeleri

Madencilerin Çin’den çıkışıyla ülkenin bıraktığı boşluğu diğer bölgeler dolduruyor. Cambridge Alternatif Finans Merkezi (CCAF) raporlarına göre ABD, küresel hash oranlarının %35,4’ünü oluşturduğu için Bitcoin madenciliğinde yeni lider oldu. Çin baskısından önce, ABD Nisan ayında yalnızca %16’lık bir gelir elde etmişti. Çin baskısının ardından madencilik fırsatlarının ardından liderliği ele geçirdi.

Madencileri toplu halde barındıran diğer bölgeler arasında küresel hash oranlarının %18,1’ini sağlayan Kazakistan ve %11,2 ile Rusya yer alıyor. Kanada, İrlanda, Malezya ve Almanya, Bitcoin madenciliğine daha olumlu bakan ülkeler arasında yer alıyor. El Salvador, jeotermal enerji yoluyla Bitcoin madenciliğine başlarken, ABD’li madenciler “istenmeyen” doğal gaz kullanımıyla sektörde devrim yaratmaya devam ediyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin