featured

Çin Bitcoin Borsalarını Yasaklarken, Japonya Kucaklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekim ayından itibaren, Japon Bitcoin ve kripto para alım-satım borsaları, daha düzenlenmiş ve sağlam bir Japon Bitcoin döviz piyasası oluşturmak için daha büyük bir girişimin parçası olarak yerel yetkililerce tamamen incelenecek ve soruşturulacak.




Bu ayın başlarında Çin hükümeti , BTCC, OKCoin ve Huobi gibi büyük ölçekli kripto para ticaret platformlarına hizmetlerini kapatmak için Bitcoin ve kripto para alışverişi üzerine ülke çapında bir yasağı uyguladı . Borsalarda böyle pratik olmayan ve gereksiz yere verimsiz bir yasak uygulanmasıyla Çin, kendisini küresel Bitcoin endüstrisinden ve piyasasından daha da soyutladı.

Sonuç olarak, Çin’deki tüccarların, girişimcilerin ve ticaret hacminin çoğunluğu komşu pazarlara bırakılmış oldu. Yasağın kesinleşmesinden ve önde gelen Bitcoin borsalarının kapatılmasından sonra, Japonya’nın, dünyanın en büyük Bitcoin döviz piyasasına dönüşmesi için ABD’yi aşmasıyla birlikte, Japonya ve Güney Kore’nin ticaret hacimleri arttı. Crypto Compare dahil olmak üzere çeşitli Bitcoin pazar veri sağlayıcılarına göre, Japonya halen, pazar payının yüzde 44’ü ile en büyük Bitcoin döviz piyasası olmayı sürdürüyor.

Hiçbir yasağa gerek yok, Bitcoin borsaları için lisans programı oluşturmak adına gözetim

Çin’in aksine, Japonya Bitcoin borsalarını düzenlemek için daha sorumlu bir yaklaşım benimsiyor. Ticaret platformlarında ülke çapında bir yasağı uygulamak yerine, hükümet Ekim ayında kısa bir süre için Bitcoin borsalarını gözlemlemek ve araştırmak istiyor. Japon hükümeti, soruşturmadan edindiği bilgilerle yerel Bitcoin borsasını etkin bir şekilde düzenlemek için bir lisans programı yayınlayacak.

Bir röportajda, isimsiz bir FSA yetkilisi The Japan Times’a, Japon hükümetinin odağının, büyümeyi önlemek ve ilerlemelerini durdurmak için değil, Bitcoin ve kripto para piyasalarını geliştirmeye odaklı olduğunu söyledi.

Soruşturma tamamlandıktan sonra, Japon hükümeti mevcut Bilinen Müşteri (KYC) ve Kara Para Aklamayı Engelleme (AML) sistemlerini geliştirmek için bir lisans programı başlatacak.




Yasak değil, büyümenin olumlu bir göstergesi

Japon hükümetinin Bitcoin ve kripto para piyasalarına yaptığı gözlem ve soruşturma, büyümenin olumlu bir göstergesi olarak görülebilir.

Bu haftanın başlarında, 19 ülkenin avro bölgesi para politikasını yöneten ECB Başkanı Mario Draghi, Bitcoin’i yasaklanamayan veya düzenlenemeyen eşler arası protokol olarak açıkladı . Ancak Draghi, Bitcoin ticareti faaliyetleri etrafında düzenleyici çerçeveler sağlamanın ECB’nin çıkarına olmadığını söyledi çünkü bu pazar için hala erken.

Japon hükümetinin Bitcoin alışverişleri için bir lisans programı sağlama ve pazarını geliştirme konusundaki ilgisi, küresel ve küresel kripto borsalarının, üssel bir hızda daha büyük olması için henüz erken ve gelişme göstermediğini ortaya koyuyor.

Fotoğraf ve haber kaynağı: cointelegraph



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin