featured

Çin, Bitcoin Borsalarını Kapatıyor mu? Yoksa Haberler Sahte mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin hükümeti’nin ICO’larla ilgili tutumu sonrasında ortlık bir türlü durulmuyor. Birçok basın organı Çin’in bu yasaklamaları genişleteceğini ve hatta Bitcoin ile ilgili yasaklar dahi getirebileceğini söyleyenler de var. Ancak neredeyse yazılan hiçbir yazının kaynağı belli değil.

Wall Street Journal ve diğerleri gibi yayınlarda yayınlanan raporlar, çok fazla ayrıntı sunmayan ‘isimsiz’ kaynaklardan alıntı yapıyor.



İsimsiz kaynaklar

Wall Street Journal‘da yayınlanan bir haberde bile, ”Çin’in Bitcoin Borsalarını kapatmaya hazırlandığı” yazılırken, herhangi bir kaynak olmadığı dikkat çekiyor.

Haberlere göre, düzenleyici kararlar zaten verilmiş, tamamen uygulanmasının ise birkaç ay sürebileceği belirtiliyor. Ancak, bu konuyla ilgili, net bir kaynak ya da net bir açıklama halen bulunmamakta.

Bu mesajların belirsiz olmasına rağmen, Çin’deki ICO yasağının haberi bittikten sonra Bitcoin fiyatı ikinci kez düştü.

Bloomberg, olası yasaklar konusundaki iddialar üzerine, şunları söylüyor :

Yasağın konuyla ilgili bilginin özel olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilere göre borsalarda kripto para ticareti için uygulanacağı belirtildi.

Kripto para alım-satım yasağının açık nedeni nedir?

Bitcoin Çin’in, sosyalist yapısını ve para politikalarını etkileyen büyük bir güce sahip.

Bu nedenle, Çin hükümetinin özellikle Çinli yatırımcıların Bitcoin’i satın alıp yuan karşısında bahse girdikleri için dijital para biriminin artan ilgisini bir tehdit olarak algıladığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz hafta Çin merkez bankasının ICO’ları, ülkenin mali düzenini bozduğu için eleştiren sözlerini yansıtan isimsiz kaynaktan, kapatma iddiası nedeni olarak “çok fazla düzensizlik” söz konusudur.

Oldukça şüpheli

Bitcoin’deki pek çok inanç, resmi bir bildiri olmadığı için Çin’den gelen alenen yasakla ilgili şüpheler taşımıyor ve hiç kimse habere adını koyacak kadar cesur değil.

Çin’in BTCC borsası CEO’su yasakların gerçek olup olmadığıyla ilgili twitter’da bir anket yayınladı.

Bobby Lee’nin yaptığı ankete, takipçilerin %82’si haberlerin fake, yani sahte olduğuna dair oy verdi.

Çin’in en büyük borsalarından biri olan OKCoin ise haberlere şu cevabı verdi :

“Şu ana kadar herhangi bir makam tarafından Bitcoin borsalarını kapatma konusunda bilgilendirilmedik; bu gerçekleşirse, web sitemizde hemen bildirim yayınlarız. Durum böyle olsa bile, kullanıcılar için çevrimdışı ticaret yapıyor olacağız ve hesabınızdaki kripto paralarınız kesinlikle güvende olacak “dedi.

cointelegrapf

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin