Çin Bilim Akademisi, Big Data ve Blockchain laboratuvarı kuruyor.
Çin Bilim Akademisi, Big Data ve Blockchain laboratuvarı kuruyor.

Çin Bilim Akademisi, Big Data ve Blockchain laboratuvarı kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in önde gelen araştırma enstitüsü Çin Bilim Akademisi, düzenlenen bir sempozyumda Big Data ve Blockchain Lab oluşturulacağını duyurdu.

Blockchain ilk defa matematiksel bir perspektiften ele alınacak

Laboratuvar, Blockchain teknolojisini matematiksel bir perspektiften incelemek ve büyüyen Blockchain endüstrisindeki yetenekleri geliştirmek için kullanılacak.

People’s Daily’den alınan bir rapora göre, laboratuvar aynı zamanda Blockchain geliştirme sürecinin genel teknik seviyesini geliştirmek için temel, eleştirel ve ileriye dönük katkılarda bulunmaya çalışacak.

Çin Cumhurbaşkanı geçen ay konuşmuştu

Laboratuvarın duyurusu, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in 28 Mayıs’taki ifadelerini takip ediyor. O duyuruda şu sözler yer almıştı:

Yapay zeka, kuantum bilgisi, mobil iletişim, nesnelerin interneti ve Blockchain tarafından temsil edilen yeni nesil bilgi teknolojisi, uygulamadaki atılımı hızlandırmakta ve sentetik biyoloji, gen düzenleme, beyin bilimi ve rejeneratif tıp ile temsil edilen yeni yaşam bilimi alanlarını yetiştirmektedir.

Ülkenin çeşitli kripto girişimleri ve projeleri ile Çin, Blockchain teknolojisinin geliştirilmesinde önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor.

ethnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin