70 milyon dolarlık Tether transferi! Bitcoin için yükseliş sinyali mi?
70 milyon dolarlık Tether transferi! Bitcoin için yükseliş sinyali mi?

Çin baskısı, Tether’a tarihi transfer yaptırdı, bu durum Bitcoin’i etkiler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether’in hazinesinden iki kripto para borsasına 13 milyon USD tutarında bir işlem aktarıldı. Huobi ve Kraken borsalarına gönderilen tutar, şu ana kadar stablecoin’in en büyük işlemlerinden biriydi.

Tether, 8 milyon USDT’yi Huobi Borsası’na gönderdi

Çin hükümeti kripto para birimi madenciliğini yasaklayabileceğinden, bazı insanlar işlemi USDT için daha fazla talebe bağladı. Durum, hükümetin madenciliğin istenmeyen bir ekonomik faaliyet olduğuna karar vermesi durumunda ortaya çıkabilir, çünkü ülkede kripto para birimi zaten yasaklandı.

Bu nedenle, Çinli madenciler hükümetin yaptırımlarını önlemek için siparişlerini USDT’ye çeviriyor olabilirler. Çin borsası Huobi, yaklaşık 8 milyon USDT aldı. Bundan ayrı olarak ta yaklaşık 5 milyon dolar Kraken’e devredildi.

Stablecoin hacimleri artıyor

Son raporlara göre, stabilcoin paraların hacmi artıyor. USDT kendi cirosunu 200 milyondan fazla artırırken, Paxos bu oranı 5 milyon dolar, USDC’de ise 7 milyon dolar olarak artırdı.

Bu, bazı insanların artışın ardındaki nedenler hakkında spekülasyon yapmalarına neden oldu. En belirgin olan, stabilcoin hacmindeki artışın, en son BTC fiyat artışına büyük ölçüde bağlı olduğudur.

Altcoinler genellikle Bitcoin yükselirken yeşil görür ve stablecoin’lerin fiyatı artmadığından, hacimlerinin artması, bu özel niş endüstrisinde büyümenin bir yönü gibi görünmektedir.

Diğer söylentiler, perakende işlemcilerin şimdi para kazanabileceğini ve paralarını almak için sabit paralar kullandıklarını ileri sürüyor. Hatta fiyatların şu ana kadarki küçük boğa dalgasının ardından tekrar düşmesini beklediklerinden Bitcoin’i bıraktıklarını söylüyorlar. Bakalım Bitcoin bu söylentilere kulak asacak mı?

Aynı zamanda, söylentiler, Tether’in ABD Doları cinsinden eşdeğeri olmadığını söylüyor. Teter genellikle şeffaflık eksikliği nedeniyle eleştirilmektedir, çünkü şirket tüm banka ayrıntılarını kapalı kapılar ardında kapalı tutmaktadır, bu da uygulamanın sektörde optimal olmadığını düşüdürmektedir.

Etkinin devam edip etmeyeceğini ve stablecoin’lerin hacimsel olarak artmaya devam edip etmeyeceğini bilmek için erken, bu nedenle sizler için piyasayı izlemeye ve haberdar etmeye devam edeceğiz.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin