Çin bankacılık devi Blockchain’de 1,3 milyar dolarlık menkul kıymet çıkarıyor
Çin bankacılık devi Blockchain’de 1,3 milyar dolarlık menkul kıymet çıkarıyor

Çin bankacılık devi Blockchain’de 1,3 milyar dolarlık menkul kıymet çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’de devlete ait dört ticari bankadan biri olan Bank of Communications, bir Blockchain ağı kullanarak konut ipoteği destekli menkul kıymetlerin (RMBS) büyük bir bölümünü tamamladı. Çin bankacılık devi işlemi kendi Blockchain ağı üzerinden yürütüyor.

Çin bankacılık devi kendi özel Blockchain ağını kurdu

Perşembe günü, açıklama yapıldı. Açıklamada bankacılık devinin kendi özel Blockchain ağı Jucai Chain aracılığıyla işlem yaptığı bildirildi. Toplam 9,3 milyar yuan (veya yaklaşık 1,3 milyar dolar) değerinde RMBS ihraç edildi.

Konuya ilişkin detayları özetleyen 27 Eylül tarihli bir belgeye göre, ihraç işlemi için ortaklıklar kuruldu. Bank of Communications, China International Capital Corporation ile ana yüklenici oldu. Diğer ortaklar Industrial and Commercial Bank of China ve China Merchants Bank oldu.

Raporda, ipoteklerin kredi verilerinin dağıtılmış bir ağ üzerinde hareket ettirildiğinden bahsedildi. İhraç süreci boyunca farklı tarafların en güncel bilgileri görüntüleyebilmeleri ve durum tespiti yapabilmeleri sağlandı. İşlemlerin eşler arası bir şekilde gerçekleştirebildikleri bildirildi.

Konut ipoteği destekli bir menkul kıymet, tipik olarak, finansal kurumların sahip olduğu bir mortgage kredi havuzdan yapılır. Krediler risk ve getirilerine bağlı olarak dilimlere ayrılır ve diğer yatırımcılara satılabilir.

Geçen ay bildirildiğine göre göre, Bank of Communications ilk olarak haziran ayında özellikle varlık destekli menkul kıymetler için Jucai Chain Blockchain platformu ihraç sürecini hızlandırma amaçlı bir çalışma yürüttü. Haber kaynağı, ilk lansmanından sonra, menkul kıymetler portföyünün ipotek verilerini temmuz ayında Blockchain’e taşımaya başladığını söyledi.

Çin’de diğer bankalar da Blockchain teknolojisini kullanıyor

Çin’de diğer ticari bankalar da yakın zamanda dağıtık ağlar aracılığıyla çeşitli varlık destekli güvenlik ihraçları açıkladı.

Örneğin, bir başka devlet kuruluşu olan Agricultural Bank of China, temmuz ayında ülkenin Guizhou eyaletinde bir Blockchain sistemi kullanarak 300.000 dolar değerinde bir kredi teklif etti.

Ağustos ayında, Zhejiang’da özel olarak tutulan bir ticari banka, 66 milyon dolar değerindeki kurumsal hesap alacaklarına dayanan bir güvenlik teklifine yönelik Blockchain bazlı işlemlere de yer verdi.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin