Solana gözünü zirvelere dikti
Solana gözünü zirvelere dikti

“Çılgın altcoin” gözünü zirvelere dikti: Ethereum ve Cardano’yu solladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana yavaş yavaş 2021’in en dikkat çeken kripto parası olma yolunda ilerliyor. Akıllı sözleşmeler platformu, kitlesel olarak benimsenmesinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkarak yılın üçüncü çeyreğinde popülerlik kazanmıştı. SOL’ün bir “Ethereum katili” olarak nitelendirilmesi uzun sürmedi ve bu da onu Ethereum ve Cardano gibi kripto paralarla rekabete soktu.

Solana, DeFi piyasasının yıldızı oldu

Solana, her geçen hafta daha fazla pazar payı çekiyor. Yatırımcılar Ethereum’a daha ucuz alternatifler aradıkça, yeni merkezsiz finans (DeFi) hizmetleri hızla yayıldı.

Solana, Ethereum’a kıyasla DeFi piyasasında halen ufak bir paya sahip ancak staking söz konusu olduğunda hesaba katılması gereken bir güç olarak hızla büyüdü.

Uzun bir süre boyunca Cardano, en çok staking yapılan kripto para birimine sahip ağ konumundaydı.  imdi bu unvan Solana tarafından ele geçirildi. Yatırılan toplam değer bakımından da Cardano ve Ethereum’un önüne geçmiş vaziyette.

Staking, yatırımcıların kripto paralarını elinde tutarken pasif gelir elde etmelerinin önde gelen yollarından biri haline geldi. Bu ağların kullanıcılara cazip getiriler sunduğu göz önüne alındığında, ETH ve ADA gibi dijital varlıkların yükselişi pazarda ön plana çıktı.

Ancak Solana, rakipleri Ethereum ve Cardano ile karşılaştırıldığında en yüksek getiriyi sunması nedeniyle hızla tercih edilen ağ haline geldi. 23 Kasım’da Solana, toplam 84 milyar dolar ile stake edilen tokenlerin en yüksek değerine sahip ağ oldu. Bu sayı, onu pazar liderleri Cardano ve Ethereum’un da önüne koydu.

Solana’nın getirileri şu anda toplam arzının %77,37’sine ve yıllık %6,79’luk bir istatistiğe sahip. Cardano, yıllık %5,71 getiri ile toplam arzın %70,5’ine sahipken, Ethereum, yıllık %5,2 getiri ile toplam arzın yalnızca %6,85’ine sahip.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin