Yönetilen varlıklarda dik bir düşüşe sahip ilk 6 geleneksel hedge fonu
Yönetilen varlıklarda dik bir düşüşe sahip ilk 6 geleneksel hedge fonu

Yönetilen varlıklarda ciddi düşüş yaşayan ilk 6 geleneksel hedge fonu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hedge fonları şu anda oldukça güç bir aşamadan geçiyor. Sadece kripto para birimi hizmet sağlayıcıları değil, daha geleneksel teklifler de baskıyı hissediyor. Bu nedenle aşağıdaki 6 hedge fonu kayıp miktarına göre sıralandı.

Yönetilen varlıklarda dik bir düşüşe sahip ilk 6 geleneksel hedge fonu

6- Fir Tree

Son birkaç yıldır  Fir Tree  için harika bir şey olmadı. İlk olarak 1994 yılında kurulan hedge fonu 2015 yılında geri dönen varlık açısından zirveye ulaştı. O sırada şirket, 13 milyar dolar değerinde varlıklarını yönetti. Bugün ise bu sayı 7 milyar dolara kadar düştü. Listede hala saygın bir konumda ama bir şeylerin doğru yönde ilerlemediğini gösteren bir sayı üzerinde oturuyor.

5- Tricadia

Tricadia hedge fon, piyasaya çıktığında pazar lideri haline geldi ve bu endüstride büyük saygı kazandı. Ancak asla 2015 yılındaki en iyi zamanlarını bir daha  göremedi. Öyle olsa bile, şu anda şirket, birkaç yıl öncesine göre %50’nin üzerinde bir düşüş olan aktiflerde 1,8 milyar doları kontrol ediyor.

4- Tudor

Tudor Yatırım Şirketi birkaç yıl önce Tudor Fonu başlattı. Finansal uzmanlıklarından yararlanarak, şirket hızla finansal sektörün önünde yer aldı. 2008’deki zirvede, şirket o zamanlar muazzam miktarda olan 22 milyar dolarlık varlıkları kontrol etti. Finansal krizin Tudor üzerinde bir etkisi oldu, çünkü firma şu anda kalan varlıklarda 7 milyar dolara sahip. On yılda %66’lık bir düşüş umut verici değil.

3- Discovery

Bu hedging fonunun televizyon kanalıyla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen, Discovery’nin riskten korunma fonu girişimi son yıllarda aşırı derecede başarılı olmadı. 2014 yılında, firma varlıklarında 15 milyar dolarlık bir kontrole sahip oldu ve bu da onu durgunluk sonrası daha başarılı şirketlerden biri haline getirdi. Ne yazık ki, bu rakam hızla art arda 3,8 milyar dolara düştü. Bu, son on yılda hedge fonları arasında oldukça yaygın bir eğilim.

2- Brevan Howard

Brevan Howard hedge fonu için daha da kötüsü olan şeylerin bir dönüşü olduğunu söylemek güvenli. Şirket 200’den fazla kurumsal yatırımcı için varlıkları yönetiyor, ancak toplam varlıkları 2013 yılında 40 milyar dolardan 2018 yılında 8 milyar dolara düştü. Aktiflerde %80’lik bir düşüş, hedge fonlarının bu aşamada önemli ölçüde mücadele ettiğini gösteriyor ve bu da her zaman endişe verici.

1- Litespeed

Bugüne kadar en olumsuz momentumdan muzdarip hedge fonu Litespeed olmalı. Firmalar, varlıklarının 3,4 milyar dolara yükselmesiyle, 2014 yılı geldiğinde hızla yükseldi. Dört yıl sonra, şirket sadece 303 milyon dolarlık aktifleri yönetiyor, bu da genel olarak %90’lık bir düşüş. Şu an için hedging fonlarına akan yeterli para yok, çünkü kripto para ile ilgili teklifler şimdilik orta aşamada.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin