featured

CHZ grafiğindeki model yükselişe işaret ediyor! Yatırımcılar nasıl hareket etmeli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan CHZ, 2021 yılının ilk yarısında önemli bir büyüme yaşadı ve 0,83 dolar ile en yüksek seviyesine ulaştı. Chiliz, spor token’ı madenciliğini kolaylaştıran bir kripto ve blockchain projesi olarak oluşturuldu. Altcoin, ATH’sine dokunduktan neredeyse 1 yıl sonra, bu değerin üçte biri değerinde.

CHZ bu yazının yazıldığı sırada 0,25 dolardan işlem görüyor. Bu da 2022 yılında dokunduğu 0,14 dolar civarındaki dip seviyelerinden önemli ölçüde bir iyileşme kaydettiği anlamına geliyor. Bununla birlikte ATH’sinden hâlâ büyük ölçüde aşağıda işlem görüyor. Ancak bu durum, çok uzun sürmeyebilir. CHZ’nin 2022’nin başından beri fiyat hareketi, bir fincan ve kulp modeli içinde işlem gördüğünü gösteriyor.

CHZ grafikleri ne gösteriyor?

Fincan ve kulp modeli, özellikle fiyat “sap” kısmını oluşturmak için geri çekildiğinde, genellikle bir yükseliş işareti olarak kabul edilir. CHZ’nin fiyat hareketi, nisan ayının ilk iki haftasındaki düşüş düzeltmesinin ardından gerçekleşti.

CHZ grafik

2 Ocak civarında başlayan model, 0,32 dolarda bulunan fiyat seviyesindeki bir direnç noktasının yeniden testinden önce fiyat hareketindeki bir eğri ile kesinleşmiş oldu. Bu önemli bir noktadır çünkü eğri, başlangıç ​​noktasıyla aynı seviyeye yakın direnci test ederek kuyruk ucunu doğrular.

CHZ’nin RSI’sı son iki hafta içinde nötr bölgenin altına çekildi. Ancak aşırı satım koşulları sağlamadı. MFI, aynı dönemde önemli çıkışlara işaret etti ve 20 seviyesine kısa bir süreliğine yükseldi. Bu teknik göstergede bir miktar artış görüldüğü anlamına geliyor.

MFI’nın geri dönüşü, RSI’nın nötr bölgenin üzerindeki yükselişine ve son üç gündeki fiyat rallisine karşılık geliyor. MFI, yukarı yönlü bir hareketi onaylayacak bir konumda görünüyor.

CHZ için zincir üstü ölçümler, son dört hafta içinde arzda bir artış olduğunu gösteriyor. Fiyat düşüşüne bağlı olarak son iki haftada hacim azalmıştı ancak, son üç günde bir artış kaydetti. Piyasa değeri de son üç günde bir artış yaşadı.

Piyasa değeri ve hacmin yükselmesi ile birlikte fiyatta da bir ralli gerçekleşti. CHZ’nin teknik göstergeleri grafikteki fincan ve kulp modeliyle uyumlu. Bu da altcoin’in başka bir boğa koşusuna hazır olduğunun bir işareti olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin