Christopher Giancarlo: “Bence kripto paralar için bir gelecek var.”
Christopher Giancarlo: “Bence kripto paralar için bir gelecek var.”

CFTC Başkanı Christopher Giancarlo: “Bitcoin ve kripto paralar kalıcı olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin belki hiçbir zaman doların yerini alamaz ama kripto paraların amiral gemisi, istikrarlı bir para birimi olmayan ülkelerin üçte ikisinde önemli ölçüde benimsenebilir. Bu ifade belki Bitcoin‘i erken benimseyen ya da ileriye dönük düşünen bir serbest yatırım fon yöneticisi tarafından ortaya atılan bir tez gibi gelebilir. Ancak bu söz, daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nde en iyi türev regülatörü olan J. Christopher Giancarlo tarafından söylendi.

Christopher Giancarlo: “Bence kripto paralar için bir gelecek var.”

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Giancarlo, CNBC’e verdiği bir röportajda, kripto paranın dünyanın başlıca para birimi olma hedefine ulaşmasa bile kripto para biriminin kalıcı olacağını belirtiyor. Giancarlo, konuya yönelik şunları söylüyor:

Ben kripto paranın kalıcı olmak için burada olduğunu düşünüyorum. Bence kripto paralar için bir gelecek var. Dolara veya diğer sert para birimlerine rakip olup olamayacaklarını bilemiyorum fakat yerel para birimleri olmayan bazı ülkelerin böyle para birimlerine gerçekten aç olduklarını biliyorum. Dünyada 140 ülke var ve hepsinin kendi para birimi var. Muhtemelen üçte ikisi kağıda basmaya bile değmez ve bu ülkeler sert para birimlerine güveniyor. Bitcoin veya diğer kripto paralar, problemlerin bazılarına çözüm olabilir. Belki de önümüzdeki on yıl içerisinde bu gerçekleşir.

CFTC Başkanı ABD’deki Bitcoin türev piyasasına yöneldiğini söylüyor

Trump tarafından atanan bir isim, yasa koyuculara kripto paralarını daha genç yatırımcılara hitap ettiği için elden çıkarmalarını tavsiye ettikten sonra ‘CryptoDad’ olarak adlandırıldı. Bununla birlikte Giancarlo, aynı zamanda düzenleyicilerin, kripto para birimi ürünlerini onaylamak için “düşünceli” bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca ABD’deki Bitcoin türev piyasasına yöneldiğini söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Biraz daha sektörün içerisinde yer almamızın mantıklı olduğunu düşündüğüm başka yenilikler de var. ABD Kongresi’nin internetin ilk günlerinde 20 yıl önce yaptığı gibi, daha düşünceli ve akıllı bir yaklaşım.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin