Charlie Lee kripto para dünyasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Charlie Lee kripto para dünyasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Litecoin kurucusu Charlie Lee, kripto para dünyasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin kurucusu Charlie Lee kripto para dünyasına ilişkin manipülasyonlar ve spekülasyonlar ile alakalı birtakım açıklamalarda bulundu.

Spekülasyonların, Bitcoin ve kripto para yatırımcılığının doğası olduğunu ve bunda yanlış bir durum görmediğini belirten Lee, buna karşın Litecoin’in fiyatıyla ilgili manipülasyon dedikodularıyla savaşmak zorunda kaldığının altını çizdi.

“Abartılı sözlerle piyasaya çıkmak çok kolaydır.”

Lee kripto para aracılığıyla hızlı kazanç sağlamayı vaadeden sahtekarlıklara dikkat çekti:

Kurucular için bir coin’i en yeni ve en iyiymiş gibi pompalamak, dünyadaki açlığı çözeceğine dair söylemlerde bulunmak ve bu şekilde değerini 10 milyar dolara çıkarmak çok kolaydır; tabii bunu kazanca çevirmek de…

Charlie Lee, birçok havalı teknik terimden oluşan whitepaper’lara, dünyayı umutlandıran ve süreç içinde yüz milyonlarca dolar kazanan ICO’lara aceleyle yaklaşılmasına dikkat çekti ve ekledi:

Bu coin’ler büyük olasılıkla sıfıra gidecek, ortadan kaybolacak.

Lee kripto para dünyasında artan dolandırıcılıklara değinen ilk kişi değil

Kısa bir süre önce Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Blockchain’in ortaya çıkışında kripto para topluluğunun odaklanması gereken şeyin toplumsal iyilik olduğunu söylemişti. Lee de teknolojinin ve endüstrinin ilerlemesi yönündeki isteğini dile getiriyor.

Vitalik Buterin, bir Reddit kullanıcısının yakında yayınlanacak bir ICO’nun “Buterin ortaklığı” olması iddialarını kamuoyu önünde soruşturma çabasını bir tweet ile karşılık vererek takdir etti:

Bu, benim katılımımı talep eden bir ICO’ya tepki vermenin en doğru yolu.

Joseph Lubin ve Brad Garlinghouse da benzer fikirlere sahip

Bunun yanı sıra Ethereum’un kurucu ortağı Joseph Lubin de geçtiğimiz günlerde CNBC’ye verdiği röportajda, yatırımcılara pek değer vermeyen taklitçi birçok ICO’nun türediğini belirtmişti.

Ripple’ın başındaki Brad Garlinghouse ise ICO’lar ile ortaya çıkan bu karmaşanın neredeyse tamamen dolandırıcılıktan ibaret olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmişti.

Bitcoin ve Litecoin

2011 yılında Litecoin’i yaratan Charlie Lee, ölçeklenebilirlik ve hız konularında Bitcoin’den daha gelişmiş bir ürün ortaya çıkarmaya odaklanmıştı. Litecoin, bununla birlikte Bitcoin’e nazaran daha çok XRP’ye rakipmiş gibi göründü.

Lee konuyla ilgili şu sözleri sarf etti:

Litecoin için vizyonum daima Bitcoin’i ödeme para birimi olarak tamamlamaktı. Bitcoin dijital altın olduğunda, Litecoin gümüş olacak zira ödemeler için daha kullanışlı. Bitcoin ise değer depolamak adına daha kullanışlı.

Lee ayrıca Litecoin’in ticari işlemlerde Bitcoin’den dört kat daha hızlı olduğunu ifade etti.

Farklı algoritmalar iki paranın aynı anda çıkarılmasının önüne geçiyor

Ancak farklı POW algoritmaları sebebiyle kripto para madencileri aynı anda iki kripto parayı da çıkaramıyorlar. Bu durum rekabetin bir yönünü ortadan kaldırıyor.

Lightning Network’ü ödeme sektörünü ilerletecek temel teknoloji olarak lanse eden fakat bunun her problemi çözemeyeceğini söyleyen Lee, Bitcoin’e bağlı yüksek ücretlerle mücadele etmeyeceğini de ekliyor:

Sanırım Litecoin ödeme ücretlerine yardımcı olmak için kendi alanını bulabilir.

Piyasa değeri bakımından kripto para dünyasının altıncı sırasında yer alan ve günü çift haneli yükselişle kapatan Litecoin, Temmuz ayından beri %650’lik değer artışı gösterdi.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin