Charles Hoskinson: “Cardano
Charles Hoskinson: “Cardano "sürdürülemez" Ethereum pazarını geride bırakacak”

Charles Hoskinson: “Cardano “sürdürülemez” Ethereum pazarını geride bırakacak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum piyasa modeli temelde kusurludur ve uzun vadede sürdürülemez. Bunlar, Ethereum rakibi Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson ‘nın sözleri. Yakın tarihli bir Periscope canlı yayınında, çoğu projeyi işe yaramaz olarak nitelendirerek DeFi sektörünü eleştirdi; Sadece birkaç kişi tarafından kontrol edildiğine inandığı DApp’ler; Çoğu aşırı pahalı olan NFT’ler ve Ethereum’un çok yüksek ücretleri ve yavaş işlemleri eleştirilerinin ana konusuydu.

Hoskinson, Cardano’yu hayalet zinciri olduğu iddialarına karşı savundu. Bu eleştiri, “üzerinde çalışan fark edilebilir uygulamalar olmamasına” rağmen sürekli yükselen değerlemesinden kaynaklanıyor. Hoskinson’a göre, bu eleştiri kasıtlı olarak yapılıyor.

Matematikçi, Cardano’nun hala ilk aşamalarında olduğuna dikkat çekti, ancak buna rağmen, kurumsal şirketler ağını geliştirmek için acele ediyorlar. Hoskinson, dev ayakkabı markası New Balance’ı lşaret ederek Cardano ağında bir ayakkabı doğrulama hizmeti oluşturmasını örnek gösterdi.

Hoskinson, Cardano’nun arkasındaki şirket olan Input Output Hong Kong’un (IOHK) kurucusu. IOHK’yı kurmadan önce, Ethereum’u inşa eden çekirdek geliştiricilerden biri olarak Vitalik Buterin ile birlikte yaklaşık iki yıl çalıştı. Ancak, finansman ve yönetişim sorunları nedeniyle Buterin ile anlaşmazlık yaşadı.

Hoskinson, Cardano’nun kripto para birimlerinin kalbini temsil ettiğine ve başarısız olursa tüm sektörün de batacağına inanıyor.

Cardano başarısız olursa, kripto para birimleri de başarısız olur çünkü her şeyi doğru şekilde yapıyoruz. Ve sistemin eşitlikçi doğasını en üst düzeye çıkaracak şekilde yapıyoruz.

Hoskinson: “Ethereum, Netscape ve Myspace’in yaptığı gibi yok olacak”

Hoskinson, Ethereum’a yönelik eleştirisine sert şekilde devam etti. İlk eleştirisi, aksinin iddia edilmesine rağmen, Ethereum’daki çoğu merkezsiz uygulama (DApps) “çok küçük bir grup aktörün elinde.” Ek olarak, DApp’lerin yalnızca küçük bir yüzdesinin kullanıcısı vardır – geri kalanı, yardımcı programı olmayan hayalet uygulamalardır.”

2020’de yeni DApp’lerin yalnızca % 31’i Ethereum üzerine inşa edildi. “Bu eğilim, başka bir şey için olmasa da, bu yıl da maliyet için devam edecek,” diye tahmin etti.

Amaç, yaygın spekülasyonlar, saadet zincirleri; Gerçek kullanım ve fayda yoksa ve milyarlarca insana ölçekleme yeteneği yoksa, bununla hiçbir şey yapamazsınız.

Mevcut Ethereum piyasası, şüpheli projeleri promo etmek ve mümkün olduğunca çok para kazanmaya dayanıyor. Bu model “hiçbir anlam ifade etmiyor, ahlak dışı, etik dışı ve yasa dışı olması gerekiyor” diye iddia etti. Bu model, Homer Pepe gibi bir NFT’nin 300.000 $ ‘a satılmasının ve diğer NFT’lerin 6 milyon $’ a kadar satış yapmasının nedenidir.

Hoskinson, Ethereum’u geçmişte diğer birçok ağır siklette olduğu gibi ölme riski taşıyan bir proje olarak patlama riskinden bahsetti. Başarısız olan bu mega projeler, evrim geçirip kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayamadı.

Bana inanmıyor musun? Benim için bir şeyler yap; Blackberry telefonunuzu çıkarın, Netscape tarayıcınızda Yahoo’ya girin ve Myspace profilinizi arayın! Şu an bunları yapabilir misiniz? İşte işler bu kadar çabuk değişebilir.

Bu, Hoskinson’ın Cardano’nun bir hayalet zinciri olduğu iddialarına karşı çıkan son yorumu. Son zamanlarda, ağ üzerinde inşa edilen büyük şirketlerin bazılarını gösteren bir Cardano ekosistemini ortaya çıkarmak için Twitter’a yazdı. Gürcistan ve Etiyopya gibi hükümetleri; PwC ve Vacuum Labs gibi ortaklar; New Balance gibi çok uluslu şirketler ve Algoz ve Bondly gibi DeFi pazarları.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin