featured

Chainlink grafikleri yükselişe işaret ediyor! Ancak dikkat edilmesi gereken nokta ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında akıllı sözleşmeler için merkeziyetsiz veri sağlayıcısı olan Chainlink, geçtiğimiz yıl önemli ölçüde büyümüştü. Bu büyüme sonucunda TVS, 2021 yılı başlarında 7 milyar dolardan Mart 2022 tarihinde 58 milyar dolara yükseldi. Chainlik, Coinbase’in bu ay yayınlanan raporuna göre %800’den fazla bir artışa işarete diyor.

Chainlink grafik

İnişler ve çıkışlar

Bu yazının yazıldığı sırada kripto para piyasasındaki genel sıralamada 23. Sırada bulunan LINK, son 24 saat %5 oranında bir artış ile 16 doların hemen altında işlem görüyor. 23. en önemli token olan Chainlink, yakın geçmişte uzun süreli bir düşüş trendine maruz kalmıştı. Altcoin Ocak 2022 tarihinden beri çoğunlukla değer kaybı içerisindeydi.

Piyasada hâkim olan korku ve belirsizlik hissiyatı içerisinde, Santiment’ten gelen bir rapor umutları yeniden yeşertti. Bu rapor, grafikler aracılığıyla Chainlink için yakın zamanda bir yükseliş hareketi olabileceğini belirtiyor.

Kripto para piyasasındaki genel hissiyat şubat ayında negatifti. Bu tarihlerde altcoin fiyatında ekim ayından beri görülen en düşük seviye görüldü. 22 Mart tarihinde ise toparlama hareketleri iyice kendini hissettirdi.

Ağırlıklı sosyal duyarlılık, olumlu ve olumsuz yorumların birleştirilip sosyal hacmin miktarıyla çarpılmasıyla bulunur. Genellikle fiyatlar çok yükseldiğinde yükselir ve çok düştüğünde ise dip yapar.

Ayrıca, 2022 yılında geliştirme faaliyetinde de büyük bir artış oldu. LINK tutulan aktif adreslerde belli artışlar yaşandı

Coinbase, bu tür yükseliş desteğine rağmen Chainlink için endişe verici bir noktaya da ışık tuttu. Verilere göre, LINK’in etkileyici TVS’si, aynı dönemde %30’un üzerinde artarak 6,1 milyar dolara yükselirken ağ büyümesiyle pek de uyumlu değildi.

Bu eşitsizlik birkaç konuyu yansıtabilir. Coinbase’in kurumsal araştırma başkanı David Duong şunları söyledi:

Piyasa doygunluğu, platformun gelecekteki büyüme beklentilerini sınırlayabilir. Ek olarak, LINK’in dolaşımdaki arzındaki olası seyrelme belirsiz. Ayrıca Dapp talebi, operatör ücretleri ve işletme maliyetleri hakkındaki dengesizlikler satış baskısına katkıda bulunabilir.

Ürün teknolojisinin planlı bir yükseltmesi olan Chainlink 2.0’ın bu sorunlardan bazılarını ele alması oldukça olası.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin