Ethereum ile aynı grafiğe sahip altcoin almak mantıklı mı?

Chainlink grafiğinde death cross görüldü! Fiyat buradan toparlanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Chainlink’in yerel kripto para birimi LINK’in fiyatı, LINK/BTC grafiğindeki “death cross” oluşumuna rağmen toparlandı ve son üç günde %10 arttı.

Bir kripto para trader’ı ve teknik analist Josh Olszewicz, LINK/BTC grafiğinin 2018’den bu yana ilk kez death cross ile karşılaştığını söyledi.

14 Aralık Chainlink fiyat grafiği
14 Aralık Chainlink fiyat grafiği

Death cross nedir?

Teknik analizde death cross (ölüm geçişi) terimi, tipik olarak büyük bir satıştan önce meydana gelen bir mum grafik oluşumudur. Bir varlığın kısa vadeli hareketli ortalaması, uzun vadeli hareketli ortalamasının altına düştüğünde bu oluşum gözlemlenebilir.

Death cross normalde, bir varlık dik bir düzeltme gördükçe ortaya çıkma eğiliminde olduğu için kısa vadeli bir trendin tersine döndüğünü de gösterir.

23 Kasım – 11 Aralık tarihleri ​​arasında LINK fiyatı 17 gün içinde yaklaşık %30 düştü. Kısa vadeli keskin düşüşü nedeniyle LINK/BTC çizelgesinde death cross göründü. LINK’in kısa vadeli hareketli ortalaması, iki yıl sonra ilk kez uzun vadeli hareketli ortalamasının altına düştü.

Ancak bir varlık death cross’tan güçlü bir şekilde iyileşmeye başlarsa bir yardım rallisi olası hale gelir. Gösterge, bir varlık büyük bir gerileme gördükten sonra ortaya çıktığı için, büyük bir kısa vadeli yükseliş eğilimi olasılığı, death cross’un gerçekleşmesiyle birlikte artar.

Chainlink bir DeFi platformu olmasa da DeFi’ye hayat veriyor

13 Aralık’ta, merkezsiz finans (DeFi) piyasasındaki toparlanmanın etkisiyle LINK, 12 saat içinde %10,5’lik bir yükseliş bildirdi. LINK o zamandan beri konsolide oluyor ancak fiyatı 12,3 dolarlık destek seviyesinin üzerinde kalırsa ilk rahatlama rallisi daha geniş bir yükselişe yol açabilir.

Chainlink, özünde DeFi uygulamalarına ilgili piyasa verilerini sağlayan bir oracle ağı.

Çoğu önemli DeFi protokolü, kredi verme ve diğer finansal uygulamalarda kullanılan bilgileri almak için Chainlink’in oracle’larına güvenir.

En önemlisi, Binance Chain, Chainlink’in oracle ağını 10 Aralık’ta entegre ederek Blockchain üzerindeki tüm merkezsiz uygulamaların Chainlink’i kullanmasına izin verdi. Bir Binance blog yazısında şu ifadeler yer aldı:

Binance Akıllı Zinciri (BSC), Chainlink merkezsiz oracle ağını önerilen oracle çözümü olarak ana ağına başarıyla entegre etti. Sonuç olarak, Chainlink artık tüm BSC akıllı sözleşmelerinde kullanılabilir.

Tüm bu gelişmeler ışığında Chainlik için görünüm pek de negatif değil. Ancak elbette tüm piyasanın titizlikle incelenmesi ve yatırım kararlarının bu çerçevede şekillendirilmesi önem arz ediyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin