Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Chainalysis araştırmacıları, Bitcoin kullanım alanlarını analiz etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Blockchain izleme firması Chainalysis’ten yaptığı analiz, Bitcoin (BTC) işlemlerin yalnızca yüzde 1,3’ünün 2019’un ilk dört ayında tüccarlardan geldiğini gösteriyor.

Düşük görülen bu rakam, Bloomberg’in yorumuna göre Bitcoin’in spekülatif bir finansal varlık olmasından kaynaklanıyor. Bitcoin fiyatında önemli bir volatilite ve yenilenen değerleme kazanımları görülmeye devam ederken, spekülatif bir varlık olarak doğası, kullanıcıların harcamalarda kullanmasını engelliyor.

Dolayısıyla Bitcoin biriktirmek (sektördeki kısaltmasıyla hodling) kripto paranın gelecekte fiat paranın yerini alma hedefiyle doğrudan çelişkili gibi görünüyor. Bloomberg’e gönderilen bir e-postada, şirkette üst düzey bir ekonomist olan Kim Grauer şunları önerdi:

“Bitcoin ekonomik aktivitesi, döviz alım satım işlemlerinin egemenliğinde devam ediyor. Bu, Bitcoin’in en çok kullanım durumunun spekülatif hareketler olduğunu gösteriyor ve günlük alışveriş için Bitcoin’in henüz bir taban oluşturamadı.”

Kategorilere göre Bitcoin aktivitesi

Bitcoin Activity by Category

Veri setinin bir parçası olarak, Chainalysis’in 2017 ve 2018’de iş yerleri için 1 milyar doları işlediği bildirilen BitPay gibi kripto ödeme hizmeti sağlayıcılarını referans aldığını bildiriliyor.

Bu haberlerde ilginizi çekebilir…

Chainalysis’in verileri, bir kripto piyasası boğa görünümde – 2017 yılının sonlarında olduğu gibi- Bitcoin ile alış verişin toplam kullanımdaki oranının yüzde 1,5 ile zirve yaptığını, ticari hizmetlerin ayı piyasası sırasında ise -2018’deki gibi- yüzde 0,9’a düştüğünü gösteriyor. Yine bu yılın iyileşmesi sırasında BitPay CCO Sonny Singh, Bloomberg’e firmanın aynı eğilimi gözlemlediğini söyledi.

Chainalysis verilerine göre, bu yılın Ocak ve Nisan ayları arasında döviz işlemleriyle ilgili işlemler tüm Bitcoin faaliyetlerinin yüzde 89,7’sini oluşturmaya devam etti.

ABD merkezli büyük kripto para borsası Coinbase, bu ay Coinbase Commerce’in – tüccarlar için kripto ödeme işlemcisi – Circle’in stabil coini USD Coin’i (USDC) desteklemeye başlayacağını açıkladı. Bu tür aksiyonlar, hiç şüphe yok ki kripto paraların günlük alışverişlerde kullanımı artıracaktır.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin