Celsius’un ödemelerle ilgili uzatma talebi karşılık bulmadı!

Celsius’un başı belada: Amerika’da birçok eyalet soruşturma açtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz ay yaşanan Luna vakasından sonra kripto piyasasında yine sular durulmuyor. Bu seferki problemin adı ise Celsius oldu. İsimler değişse de problemler bir türlü değişmemiş gibi. Son haftalarda yaşanan büyük çöküşün öncülerinden olan platform, Luna’ya benzer bir erime yaşadı.

Celsius’un en büyük problemi ise para çekme işlemlerini durdurması oldu. Bu şekilde attığı bir adım sonasında karşısında Amerika’yı buldu. Birden fazla eyalet platforma soruşturma başlattı. Olası kötü bir sonucun önü şimdiden alınmak isteniyor.

Kullanıcıların para çekme işlemlerini durdurmak için bu hafta başlarında yapılan bir duyurunun ardından, borç verme platformu yetkililerin incelemesini çekiyor. Salı günü, Celsius Networks, hareketin kullanıcıların çıkarına olduğunu belirterek platformunda para çekme işlemlerini askıya aldı.

İlk soruşturma Teksas’tan

Teksas’taki bir düzenleyici kurul bu konuda bir soruşturma başlattı. Reuters raporuna göre, Teksas Eyaleti Menkul Kıymetler Kurulu Perşembe günü Celsius’un kararıyla ilgili soruşturma başlattı. Reuters’in aktardığına göre, icra direktörü Joseph Rotunda, müşteri ödemelerini askıya alma hamlesine bakılıyor.

Bir e-posta bildirisinde yönetmen, hesapların dondurulmasıyla ilgili düzenleyici tarayıcının halihazırda devam ettiğini söyledi. Yönetim kurulunun konuyu öncelikli bir konu olarak aldığını da sözlerine ekledi. Paylaşılan e-posta’da,

“Ekip Pazartesi sabahı bir araya geldi. Hesapların dondurulmasını araştırmaya başladı” dedi ve soruşturmayı “öncelik” olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Yatırımcıların varlıklarını hemen geri çekememeleri konusundaki endişelerini dile getirdi. Celsius ekibi ise, “Varlıklarına hemen erişmeleri mümkün. Ancak hesaplarından çekilemezler, diye açıklama yaptı.

Reuters’in son güncellemesinde, diğer dört ABD eyaleti , Celsius’un para çekme işlemlerini dondurma hamlesini soruşturmak için Teksas’a katıldı. Ayrıca, Celsius ağı karar konusunda SEC ile görüşmeler yapılıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin