Kimse bu kararı beklemiyordu: Celsius iflas bayrağını çekti!

Celsius yeniden canlanmak istiyor: Ekip krizden çıkmak için yardım mı alacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto kredi platformu Celsius, büyük çöküşün arasında kalmıştı. Şirketin yerel tokeni CEL, beklenmedik şekilde yüzde 80 oranında erimişti. Kripto varlıklarla ilgili çekim işlemlerini durdurmuştu. Bu durdurma işlemi piyasada paniğe yol açmıştı. 

Herkesin aklına bir anda Luna coin geldi. Yatırımcılar yeniden Luna vakasını kaldıramazdı. Ancak şirket, acil eylem planıyla olaya müdahale etti. Peki platform nasıl bir adım atmaya karar verdi?

Kripto kredi şirketi Celsius’u çevreleyen söylentilerin ve spekülasyonların ardından, Wall Street Journal’ın “konuya aşina olan kişilerden” alıntı yapan bir raporu, şirketin bildirildiğini söylüyor. 

Rapora göre yeniden yapılandırma avukatları tuttuğu açıklandı. Temel olarak, yeniden yapılandırma ve iflas avukatlarının işe alınması, bir şirketin mali sıkıntısını esasen iflastan kaçınmaya çalışarak düzeltmenin ilk aşamalarından biridir.

Rapor, Celsius’un yeniden yapılanma hukuk bürosundan yardım aradığını söyledi

Borç verme platformu Celsius’un para çekme, takas ve hesap transferleri gibi belirli işlemleri kapattığını bildirmişti. Wall Street Journal (WSJ) tarafından yayınlanan yakın tarihli bir raporda, Celsius’un yeniden yapılanan bir hukuk firmasından yardım isteyebileceğini yazdı.

Rapor, kripto şirketinin iflastan yararlanabileceğini ve hukuk firması Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP’yi yeniden yapılandırabileceğini belirtti. WSJ yazarı Alexander Gladstone,

“Celsius önce yatırımcılardan olası finansman seçeneklerini arıyor. Ancak konuya aşina olan kişilerden biri olan finansal yeniden yapılandırma da dahil olmak üzere diğer stratejik alternatifleri de araştırıyor.”

Söylentilere göre Celsius iflası, katılımcılar hala Terra blok zinciri fiyaskosunun geride bıraktığı pisliği temizlemeye devam ediyor. Bu da tüm kripto endüstrisinin üzerine bir kara bulut yerleştirmeye yetiyor. Spekülatörler, Celsius hesaplarına ve kredilerine bağlı 2 milyar dolara yakın bitcoin (BTC) olduğunu düşünüyor. Genel olarak, firma Terra LUNA ve UST serpintisinden sonra bile yaklaşık 11 milyar doları yönettiğini iddia etti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin