Celsius ödemelere devam etse de bakın DeFi platformunda ne kadar kaybetti?

Celsius, tasfiye FUD’unu düşürdü: Bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Büyük bir kriz yaşayan kripto borç veren platformu tarafında önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, Temmuz ayında yatırımcıyı sevindirecek bir adım attı. Peki bu adım platformu kurtarmaya yetecek mi?

Kripto borç veren Celsius, şirket ödenmemiş borcunu aktif olarak geri ödedi. Bu yüzden tasfiye edilme şansını azalttı. Platform, 1 Temmuz’dan bu yana kredinin yaklaşık 142 milyon dolarını ödedi. Bu sayede wBTC tasfiye fiyatını 24 saatten daha kısa bir sürede 11.800 dolardan 4.967 dolara düşürmeyi başardı.

Celsius, iflasını çevreleyen FUD’u azaltıyor

Yatırımcıların duyarlılığı, ödenmemiş borç önemli ölçüde azaldığı için iyileşiyor gibi görünüyor. Topluluk, Celsius’un AAVE, Compound ve Maker’daki ödenmemiş borcun çoğunu geri ödemesi durumunda para çekme işlemlerinin yakında devam edebileceğine inanıyor.

Platform ödemelere başladı

DeFi Explore verilerine göre, Celsius’un wBTC tasfiye fiyatı, şirketin Maker kredisi için 1 Temmuz’dan bu yana yaklaşık 142 milyon dolar ödemesinin ardından çok taraflı DAI kasası 25.977’den 4.967 dolara düştü. Şu anda, wBTC’de 483 milyon dolar kilitliyken teminatlandırma oranı birden %589’a yükseldi.

4 Temmuz’da şirket, büyük kredilerini birkaç işlemde yükledi. Celsius, AAVE kredisine 459 bin LINK’i AAVE’den çekmek için 50 milyon USDC ve Compound kredisine 13 milyon dolar ödedi.

Pazartesi günü, Celsius, Maker kredisine DAI olarak 6.2 milyon dolar, 50 milyon dolar ve 64 milyon dolar geri ödedi. Kripto borç verenin hala Maker’a 82 milyon dolarlık ödenmemiş kredisi var. 650 milyon dolarlık zararla 1.8 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor.

DeFi analisti DeFiyst, firmanın yakında çözücü haline gelebileceğini söyleyerek şunları ekledi:

“Mevcut yörüngede Celsius Network teminatlarının çoğunu satmış ve borcun çoğunu çok yakında ödemiş olacak. O zaman, açık piyasada stETH (veya CEL) satıp satmadıkları (veya stETH OTC sattıklarına dair söylenti için bir miktar onay sağlayıp sağladıkları) olur.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin