Celsius ödemelere devam etse de bakın DeFi platformunda ne kadar kaybetti?

Celsius ödemelere devam etse de bakın DeFi platformunda ne kadar kaybetti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto borç veren platform Celsius, ödemelerle geçen hafta dikkatleri üzerine çekmişti. Temmuz ayına hızlı giriş yapan şirket, borçların önemli bir bölümünü ödedi. Ancak halen ödenmesi gereken borçlar bulunuyor.

Blockchain analitik firması Arkham Intelligence tarafından  hazırlanan bir rapora göre, Celsius, merkezi olmayan finansta (DeFi) 1 milyar ABD dolarının üzerinde varlık kullandı. 350 milyon ABD dolarının üzerinde zarara uğradı.

Raporda, Celsius, “yüksek riskli kaldıraçlı kripto alım satım stratejileri” kullanan bir varlık yöneticisine yaklaşık 530 milyon ABD doları tutarında şirket fonu devretti. Arkham, söz konusu varlık yöneticisini yatırım şirketi KeyFi’nin CEO’su Jason Stone olarak tanımladı.

Celsius’un zararı azalmasına rağmen güncelliğini koruyor

Raporda, alım satımların 61 milyon ABD doları değerinde zorunlu tasfiye ve 350 milyon ABD doları tutarında toplam görünür zararla sonuçlandığı belirtildi. Analiz, DeFi’de dağıtılan 1 milyar ABD dolarının üzerinde, Celsius’un saldırılardan 100 milyon ABD dolarından fazlasını kaybettiğini söyledi. Arkham Intelligence,

“Haziran başındaki piyasa çöküşü Celsius’u tasfiye riski altına soktuğunda, firma pozisyonları korumak için yaklaşık 750 milyon ABD Doları koydu. Potansiyel olarak onları para çekme işlemlerini dondurmaya zorlamada önemli bir rol oynuyor.”

Yerel tokeni CEL’in milyarlarca dolar değerinde olmasına rağmen, firma tokeni borsalardan satın almak için 350 milyon ABD dolarından fazla harcadı.

Celsius CEO’su Alex Mashinsky, bazen Celsius’un CEL satın almak için kurumsal fonları kullandığı aynı borsalarda 45 milyon ABD doları değerinde CEL tokeni sattı. Celsius’tan Arkham raporuyla ilgili yorum isteyen bir e-posta, ABD çalışma saatleri dışında yanıtsız kaldı.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin