Celsius’un ödemelerle ilgili uzatma talebi karşılık bulmadı!

Celsius, eski müdürüne dava açtı: Çalınan varlıklardan müdür sorumlu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para borç veren platformda yeni haberler geliyor. Platform yeni davaların sürecine başladı. Bu sefer hedefte şirketin eski müdürü var. Peki süreç nasıl işliyor ve detaylar neler?

Celsius Network, eski yatırım yöneticisi Jason Stone ve KeyFi Inc.’e, pozisyonundan yararlanarak milyonlarca dolar değerindeki varlıkları kişisel kâr için çaldığını iddia etti. Bu iddiayla ilgili şirket dava açtı.

Dava, New York’un güney bölgesindeki iflas mahkemesinde açıldı. Eski para yöneticisinin şirketten ayrıldıktan sonra varlık çaldığı söylentisi üzerinde duruluyor. Görevinden ayrıldıktan sonra müdür, yanında milyonlarca dolarlık varlık ve şirket mülkünü götürdü.

Celsius’un iddiaları yanıt bulacak mı?

İflas anında şirket içinde yaşanılan gelişmeler olumsuz etkilediğini görüyoruz. Sadece dış borcuyla uğraşmayan Celsius, kendi içinde de gerekli düzeni sağlamaya çalışıyor. Gerektiği yerde dava sürecine kadar giden platform hakkını arıyor.

Celsius ayrıca, Stone’un kripto para birimlerini para karşılığı olmayan tokenler satın almak için kullandığını öne sürüyor. Sadece bu da değil, NFT’leri, bilgi ve inanç üzerine sahip olduğu veya kontrol ettiği cüzdanlara aktararak çaldığını iddia ediliyor. Yapılan bir açıklamada,

“Davalılar ayrıca çalınan varlıkların bir kısmını yedi haneli getiriler için sattılar. Davada, Stone ve/veya KeyFi’nin ayrıca, haksız yere elinde tutmaya devam ettikleri çok sayıda Blockchain ile ilgili şirket ve platformda kendilerine çıkar elde etmek için Celsius kripto paralarını kullanmış gibi.”

Eski müdür Tornado Cash mi kullandı?

Dava ayrıca, Eylül 2021’de Stone’un cüzdanına erişti. 1.4 milyon dolarlık kripto paraları çalması için Tornado Cash’i kullandığı iddia edildi. Stone, Tornado Cash sayesinde platformdan birçok kez varlıkları çaldığı ya da taşıdığı düşünülüyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin