Vitalik Buterin: “ETF’ler üzerinde çok fazla duruluyor.”
Vitalik Buterin: “ETF’ler üzerinde çok fazla duruluyor.”

CBOE SEC’in ETF’lere izin vermesini öneriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CBOE SEC’in ETF’lere izin vermesini öneriyor. Vadeli işlemler borsası CBOE, ABD  Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na bir mektup yazarak, diğer emtia bazlı ETF’lere benzer olduklarından, Bitcoin’in Exchange-Traded-Fonları (ETF)’nı geliştirilmesine müdahale etmemelerini tavsiye etti.

ETF’ler yatırım fonlarının hisselerinden daha yüksek günlük likidite ve daha düşük ücretlere sahip

Kripto para birimlerine bağlı döviz ticareti fonu (ETF)’ler, bir tür takas ticareti yapılan üründür. Bir ETF bir endekse, bir emtiaya, tahvile veya endeks fonu gibi varlıkların bir sepetini izleyen pazarlanabilir bir teminattır. ETF’ler borsadaki hisse senedi gibi işlem görmekte. Aynı zamanda tipik olarak yatırım fonlarının hisselerinden daha yüksek günlük likidite ve daha düşük ücretlere sahip.

CBOE Başkanı Chris Concannon’un mektubu SEC’in kamu mektubuna cevap niteliğinde hazırlandı

18 Ocak’ta iki yatırım birliğine tepki olarak, kamu mektubu SEC’nin Yatırım Yönetimi Bölümü direktörü Dalia Blass tarafından yazıldı. Mektupta, kripto para birimlerinde değerli yatırım fonlarının ve ETF’lerin taraftarlarının artan çıkarlarını görürken, mektupta “sponsorların bu fonları perakende yatırımcılara sunmadan önce incelenmeleri gereken önemli yatırımcı koruma konuları var” olduğu belirtiliyor.

CBOE Başkanı Chris Concannon’un mektubu, 2018 ocak ayında SEC tarafından yayınlanan ve diğer endişelerin yanı sıra SEC’in kripto para piyasasında yeterli likidite ve manipülasyona yönelik potansiyel riskler konusundaki rahatsızlığını dile getirdiği bir mektuba cevap vermek adına hazırlandı.

“CBOE, spot pazarın bir Bitcoin ETP’yi destekleyecek kadar likit olduğuna inanmaya devam ediyor.”

Chris Concannon  konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Hacimler büyümeye devam ettikçe, özellikle ABD pazarlarında büyümeye devam ederken, genel spot Bitcoin pazarı geleneksel bir emtia piyasası gibi görünüyor. CBOE, spot pazarın bir Bitcoin ETP’yi destekleyecek kadar likit olduğuna inanmaya devam ediyor. CBOE, arbitraj mekanizmasının diğer emtia bağlantılı ETP’lere aynı şekilde işlev göreceğine inanıyor. Böylece, ETP’nin fiyatını Bitcoin fiyatına göre koruyor. Ayrıca ETP’nin manipülasyon hisselerini sınırlandırıyor.

Chris Concannon, bu ayın başlarında kongre görüşmelerinden görüşlerini dile getirdiğinde, uzmanlar mevcut mevzuatın kripto para birimlerinin belirli yönlerini düzenlemek için yeterli olduğunu öne sürdüler.

CBOE SEC’in ETF’lere yönelik endişelerini ağırlıklı olarak beş alan üzerinde yoğunlaştırdığını belirtiyor

Chris Concannon, SEC’nin Yatırım Yönetimi Bölümü direktörü Dalia Blass’a yazdığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

CBOE, mektubunda dile getirilen kaygıların çoğunu paylaşırken, bu kaygıların büyük çoğunluğunun değerleme, likidite, arbitraj, koruma ve manipülasyonla ilgili emtia bağlantılı fonlar için mevcut çerçevede ele alınabileceğine inanıyor.

SEC, bu yıl kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketlere karşı tedbirlerini artırıyor

Concannon mektubuna karşı SEC, bu yıl kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketlere karşı tedbirlerini artırıyor. 15 Mart’ta SEC, ilk para teklifleri (ICO) sırasında menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğinden şüphelenen firmalara mahkeme celbi göndererek, kripto para birimi şirketlerine karşı onlarca soruşturma yürüttüğünü doğruladı. Bu haftanın başlarında, The Wall Street Journal (WSJ), SEC’in  100 kripto para karşılığı hedge fonunu incelemeye hazırlandığını bildirdi.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin