CBOE analisti Kevin Davitt: “Belki de bir pazarın olgunlaşmasına tanık oluyoruz.”
CBOE analisti Kevin Davitt: “Belki de bir pazarın olgunlaşmasına tanık oluyoruz.”

CBOE analisti: “Bitcoin fiyatı, Amazon, Netflix’ten daha az volatil ve neredeyse Apple kadar istikrarlı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir CBOE analistine göre, Bitcoin son zamanlarda Wall Street’in teknoloji de dahil olmak üzere en popüler piyasalarından daha az fiyat volatilitesi yaşadı. Amazon, Netflix ve madencilik donanımı devi Nvidia gibi ağır şirketlerde buna dahil.

“Bitcoin, neredeyse  dünyanın en değerli şirketi olan Apple kadar istikrarlı.”

CBOE Options Institute’un kıdemli öğretim görevlisi Kevin Davitt, 20 günlük  tarihsel volatilitenin  (HV) günlük fiyatındaki değişim oranının yüzde 31,5’e düştüğünü belirtti. Buna göre, Amazon’un 20 günlük HV’si yüzde 35, Nvidia yüzde 40 seviyesinde duruyor ve Netflix’in oranı neredeyse yüzde 52 seviyesinde. Mevcut seviyesiyle Bitcoin, neredeyse  dünyanın en değerli şirketi olan Apple (AAPL) kadar istikrarlı. Rapora göre, piyasa değeri 1 trilyon dolar olan AAPL, yüzde 29,3’lük bir 20 günlük HV’ye sahip.

CBOE analisti Kevin Davitt: “Belki de bir pazarın olgunlaşmasına tanık oluyoruz.”

Ayrıca Davitt en uçucu bile olsa, Bitcoin fiyatının esrar üreticisi Tilray’in hisse fiyatından çok daha istikrarlı olduğunu belirtiyor. Davitt, kripto para piyasasının olgunlaşmasının mümkün olduğunu ve HV’deki düşüşün ekosistemde bir “yapısal kaymayı” gösterdiğini vurguluyor. Ancak Davitt, bu sonucuna varmak için “çok erken” olduğuna dikkat çekiyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Belki de bir pazarın olgunlaşmasına tanık oluyoruz. Bunu ilan etmek için henüz çok erken ama son birkaç haftadaki ısrarcı aralık yapısal bir değişime işaret ediyor olabilir.

Cryptocoinjunky

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin