Cboe, ABD'de ilk bitcoin ETF'sini listelemek için başvuru yaptı
Cboe, ABD'de ilk bitcoin ETF'sini listelemek için başvuru yaptı

Cboe, ABD’de ilk Bitcoin ETF’sini listelemek için başvuru yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hisse senedi piyasası operatörü, VanEck Bitcoin Trust’taki hisseleri listelemek ve takas etmek için SEC’e bir teklif sundu.

Yeni Bitcoin teklifi

2020’nin kapanış günlerinde, yatırım şirketi VanEck, bir borsa yatırım fonu (ETF) olan VanEck Bitcoin Trust’ı oluşturmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Hisse senedi piyasası operatörü Cboe BZX Exchange, bu trust fonundaki hisseleri listelemek ve takas etmek için SEC’e bir teklif sundu. Başvuruda, “VanEck’in önceki S-1 dosyalamasına dayanıyor” deniliyor ve “ilk ABD bitcoin ETF’sini piyasaya sunmanın sonraki adımlarını temsil ediyor.”

Kripto para borsası Gemini’nin kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss, ilk olarak Haziran 2016’da bir Bitcoin ETF önerdi. SEC teklifi reddetti. O zamandan beri, VanEck ve Cboe dahil olmak üzere birkaç firma düzenleyici kuruma teklifler sundular.

ETF, hisse senedi gibi işlem gören bir yatırım fonudur. Yani insanlar piyasa açık olduğu sürece satın alabilir veya satabilir. Yatırım fonları ve diğer yatırım ürünleri farklı hareket eder ve traderlar yalnızca günün sonunda giriş yapabilirler.

Bir Bitcoin ETF, Bitcoin’in fiyatını izleyerek, kripto para birimiyle ilgilenen, ancak kendileri elinde tutmaktan çekinen yatırımcıların varlığa yönelmesine izin verir.Kullanıcılar Bitcoin’de hisse satın alır ancak gerçek Bitcoin almazlar.

Genel olarak, bir Bitcoin ETF, yalnızca akredite yatırımcılara açık olan Grayscale Bitcoin Trust’tan daha erişilebilir bir yatırım aracı olacak. Minimum 25.000 $ yatırım gerektirecek ve alıcıların hisselerini altı ay boyunca takas etmesine izin vermeyecek.

ABD düzenleyicileri henüz bir ETF’yi onaylamamış olsa da, düzenleyici ortam değişiyor. Geçen ay Kanada, Purpose and Evolve fonlarını arka arkaya hızlı bir şekilde onaylayarak Bitcoin ETF’yi kabul eden ilk Kuzey Amerika ülkesi oldu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin