İngiltere Merkez Bankasından flaş kripto para tahmini geldi!
İngiltere Merkez Bankasından flaş kripto para tahmini geldi!

CBDC’ler kripto alanını tehdit etmeyecek: Morgan Stanley Raporu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CBDC’ler hızlı ve ucuz işlemler vaat ediyor. Ancak Morgan Stanley’in son raporuna göre kriptoyu tehdit etmeyecekler.

Merkez bankaları, merkezi olmayan teknolojilere karşı yarışlarında gaz pedalını zorluyor olsalar da, CBDC’lerinin kripto para birimlerini gerçekten tehdit etmesi çok zor. En azından bankacılık devi Morgan Stanley’in ulaştığı sonuç bu şekilde.

Morgan Stanley’deki analistler, CBDC’lerin alana girdiklerinde kripto para piyasalarını etkileyebileceklerine rağmen, merkezi olmayan teknolojiler için bir tehdit olma ihtimalinin düşük olduğuna inanıyor. Dijital, merkezi olmayan varlıkların, yatırımcılar ve meraklılar için onları daha çekici kılan başka kullanım durumları vardır.

Farklı ürünler birbiriyle rekabet etmez

Morgan Stanley’in baş ekonomisti Chetan Ahya’nın açıklamalarına göre, bankanın uzmanları merkeziyetsizliğin zaten birçok yatırımcının zihniyetine nüfuz ettiğine ve CBDC’lerin merkeziyetsiz ve esnek yapıları nedeniyle pek çok açıdan kripto ile rekabet edemeyeceğine inanıyor.

Bankaların kripto konusunda karışık görüşleri var. Bir yandan, HSBC gibi bazı bankalar bir anti-kripto para birimi politikası uyguladı (HSCBC, dijital token alım ve satımı ile ilgili belirli işlemleri sansürlemeye başladı). Öte yandan, BNY Mellon gibi bankalar, yeni zamanlara uyum sağlayarak kripto para traderları ve hodlerları için hizmetlerini açıkladı.

Morgan Stanley, yenilikçilerin sonunda kazanacağına inanıyor. Rapor, mevcut makroekonomik koşulların kripto para birimlerine büyük ilgi uyandırdığını belirtiyor.

CBDC’ler paranın evrimi mi yoksa sadece para mı?

Sıradan bankaların aksine, merkez bankaları olaylara farklı bir gözle bakıyor. Küresel olarak hemen hemen her ülkede kripto para birimlerinin fiat’ın yerini aldığını görmek neredeyse imkansız olsa da, hükümetler kripto para birimlerinin temel teknolojisini kendi avantajlarına kullanmakla ilgileniyorlar.

CBDC’ler, bir fiat para biriminin dijital, merkezi versiyonlarıdır. Örneğin, Fransa gibi bazı ülkeler, Tezos blok zincirinde bir para birimi yayınlamayı incelemek için blok zinciri teknolojisini kullanıyor.

CBDC’ler, işlemleri kolaylaştırarak onları daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli hale getirmeyi vaat ediyor. Blockchain teknolojisinin kullanımı, döviz sahteciliği olasılığını neredeyse tamamen ortadan kaldırma potansiyeline sahiptir ve ödeme sorunları durumunda bazı hata kontrol işlemlerini daha hızlı hale getirir.

Ancak bu yaklaşımın bazı dezavantajları vardır: Bazı uzmanlar, CBDC’lerin, kullanıcılarının para akışlarını zaten gerçek zamanlı olarak izleyen, kesinlikle tüm değer araçlarını kontrol ederek herhangi bir işlemi kontrol edip sansürleyebilen merkez bankacılığına çok fazla güç verdiğini iddia ediyor..

İşte bu dezavantajlar, Morgan Stanley’nin CBDC’lerin kripto para birimlerini öldüremeyeceğine inanmasının nedeni olarak görülüyor.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin