CBDC'ler, Bitcoin veya stablecoinler? İşte Mastercard CEO'sunun çarpıcı açıklamaları
CBDC'ler, Bitcoin veya stablecoinler? İşte Mastercard CEO'sunun çarpıcı açıklamaları

CBDC’ler, Bitcoin veya stablecoinler? İşte Mastercard CEO’sunun çarpıcı açıklamaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz birkaç ay içinde, birçok eski eleştirmen Bitcoin’i alternatif bir varlık sınıfı olarak kabul etmeye ve benimsemeye başladı. Ancak durum bu olsa da, Mastercard CEO’su Ajay Banga kesinlikle yakın zamanda onlardan biri olmayacak.

Bitcoin ve diğerleri

Fortune’dan Alan Murray ile yaptığı röportajda, kripto para birimleri hakkında ne düşündüğü sorulduğunda Banga, “Merkez bankası dijital para birimi gerçekten ilginç. Stablecinler biraz daha az ilginç. Bitcoin için ise aynı şeyleri söyleyemeyeceğim” ifadesini kullanıyor.

Banga’nın görüşleri sıra dışı veya beklenmedik değil, ancak yönetici dünyanın en büyük kripto para birimini eleştiriyor.

“Bugün iki Coca-Cola şişesine eşdeğer, yarın 21’e mal olan bir para birimiyle finansal olarak dışlanan birini hayal edebiliyor musunuz? Bu onları almanın bir yolu değil. Bu, finansal sistemi “korkutmanın” bir yolu.”

Aslında, likit nitelikleri nedeniyle hükümetlerin kontrolü dışındaki kripto para birimlerini “önemsiz” olarak adlandırdı. Burada, Mastercard’ın Libra Derneği ile olan ilişkisini, Facebook tabanlı girişime düzenleyici baskılar nedeniyle Şubat ayında ayrıldığını belirtmekte fayda var.

Bitcoin’e olan antipatisi iyi bilinse de, Mastercard, CBDC’ler ve stablecoin’ler ile görüşlerini meşrulaştırmaktan çekinmedi. Banga’ya göre, CBDC’ler dünya çapta satın almak için daha uygun olabilir. Mastercard, kısa süre önce çeşitli bankaların dijital para birimlerini değerlendirme ve keşfetme olan bir sanal CBDC’leri test etmek için bir platform sundu.

Stablecoin’ler konusunda da Banga şunları ifade ediyor:

“Tamamen açık olmak gerekirse, bugünün tüm kripto para deneyimleri ağımızda desteklenmeyecek. stablecoinler, geçmişe göre daha düzenlenmiş ve güvenilir olsa da, hayattadaki birkaç dijital varlığın çoğunun, bazılarını karşılamaması için uyum önlemlerini sıkılaştırması gerekiyor.”

Şaşırtıcı bir şekilde, Mastercard’ın ezeli rakibi Visa, Bitcoin konusunda tamamen zıt bir görüşe sahip. Visa CEO’su Al Kelly geçtiğimiz günlerde BTC’yi “dijital altın” olarak adlandırarak en iyi kripto para birimini satın almayı planladığını açıkladı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin