Cardano'nun stablecoin'inde yeni gelişmeler yaşandı! Fiyata etkisini ne zaman göreceğiz?
Cardano'nun stablecoin'inde yeni gelişmeler yaşandı! Fiyata etkisini ne zaman göreceğiz?

Cardano’nun stablecoin’inde yeni gelişmeler yaşandı! Fiyata etkisini ne zaman göreceğiz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano tabanlı Djed (DJED) stablecoin, rezervindeki milyonlarca ADA’yı hızla kendine çekiyor. Stablecoin, rezerv olarak 27 milyondan fazla ADA tokenini çekmeyi başardı. Djed’in resmi web sitesinden alınan veriler, stablecoin’in rezerv varlıklarında parabolik bir artış elde ettiğini, yani aşırı teminatlandırmanın planlandığı gibi gittiğini gösterdi. Yazım sırasında, Djed’in rezerv oranı yaklaşık %600’dür, bu da her bir stablecoin’in değerinin altı katı ile desteklendiği anlamına gelir.

Stablecoin’in web sitesine göre, dolaşımda 1.7 milyondan biraz fazla token var. Bunlar, rezervinde yaklaşık 10 milyon dolar değerinde 27 milyondan fazla ADA tarafından destekleniyor.

“DJED, istikrarı sağlamak için dışsal teminat kullanan aşırı teminatlandırılmış bir stablecoin. DJED’in istikrarı, algoritmik stablecoin’lerde görüldüğü gibi bir yönetişim protokolüne olan güven ihtiyacını ortadan kaldıran aşırı teminatlandırmaya dayanıyor.”

Yüksek teminatlandırılmış ve istikrarlı stablecoin

Djed stablecoin, Cardano kod koruyucusu IOG ve Katman-1 blockchain olan COTI Network tarafından ortaklaşa geliştirildi ve haftanın başlarında piyasaya sürüldü. Stablecoin, diğer tokenlerle destekleniyor ve bir kullanıcıya verilmeden önce %400 ila %800 arasında teminatın kaydedilmesini gerektiriyor.

Aşırı teminatlandırma, Djed’in değerinin volatil dönemlerinde son derece istikrarlı olmasını sağlıyor ve Mayıs ayında muhteşem bir çöküş yaşayan ve değerinin %99’unu kaybeden Terra stablecoin fiyaskosu akılda tutularak uygulandı.

Lansmandan önce önemli değişiklikler

Djed’in resmi lansmanından önce COTI Ağı, stablecoin’de çeşitli değişiklikler yaptı. Değişikliklerden bazıları, onu özel ödeme ağlarını destekleyebilen çok zincirli bir ağa dönüştürmeyi ve ayrıca para yatırma ücretlerini %50 oranında düşürmeyi içeriyor. COTI Network ekibi, bu değişikliklerin, özellikle mal ve hizmetler için bir ödeme yöntemi olarak dijital varlıkların benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olacağını açıkladı.

Djed’in, Cardano‘nun merkezi olmayan finans (DeFi) piyasasına da faydalı olacak aşırı teminatlandırılmış mekanizması sayesinde yatırımcılardan önemli ölçüde likidite ve ilgi çekmesi bekleniyor. Cardano’ya dayalı Fluid gibi DeFi projeleri, kredilere karşı likidite olarak stablecoin’i zaten entegre etti. DeFi borsası MuesliSwap, Djed sahipleri için yıllık %10 ila %25 arasında bir getiri hedeflediğini de belirtti.

Shen tokeni

Shen tokeni, teminat havuzunu paylaşan Djed stablecoin’in rezerv para birimidir ve ADA’yı kilitleyerek basılabilir. Paylaşılan teminat havuzu, ADA fiyatında dalgalanma olsa bile Djed’in teminatlandırmayı %400 ile %800 arasında tutmasına olanak tanır. Teminat %400’ün altına düştüğünde, akıllı sözleşme, kullanıcıların daha fazla Shen tokeni yakmasını engelleyecektir. Benzer şekilde, teminat %800’ün üzerine çıktığında, akıllı sözleşme yeni Shen tokenlerinin basılmasını engelleyecektir. Ayrıca, Shen token sahipleri de tokenlerini stake etmeye teşvik ediliyor.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin