Cardano’dan Charles Hoskinson ETH 2.0’ı eleştirdi
Cardano’dan Charles Hoskinson ETH 2.0’ı eleştirdi

Cardano’dan Charles Hoskinson ETH 2.0’ı eleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasada  Altcoinler, epeyce yükseliyor ve birçoğu son zamanlarda grafiklere yeni ATH’lerini yazdırıyor. Cardano, kripto para biriminin değeri en son Ocak 2018’de görülen bir seviyeye yükselen böyle bir alternatif. Bunun yanında, kripto pazarının önde gelen altcoini Ethereum (ETH) dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.700 dolara ulaştı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, pazarın bir araya gelmesine rağmen Ethereum’un temelde projesi kadar güçlü olmadığına inanıyor. Ethereum’un kurucularından Hoskinson, Ben Armstrong ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, ETH 2.0’ın ölçeklendirme modelini eleştirdi.

Ethereum, mutabakat protokolünü Proof of Stake [PoS] ‘a geçirmek için ETH 2.0 üzerinde çalışıyor. Ethereum’u daha ölçeklenebilir hale getirmeyi ve ağda saniyede daha yüksek sayıda işlem almayı hedefliyor. Ancak Hoskinson’a göre ETH, “İyimser Zk toplamaları ve diğer şeyler üzerine bahis oynadıkları bir konuma geldi.”

Söz konusu röportajda Hoskinson, Cardano’yu ölçeklendirmekle karşılaştırdı ve saniyedeki işlemleri kolayca artırabileceğini [TPS] iddia etti. Cardano’nun ölçeklendirme modelinden bahsederken kurucu,

Tamamen farklı ölçeklendirme modelleri seçtik. Ve aslında ikisinin de çalışma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum, ancak Vitalik’ler mühendislik ve araştırma açısından biraz daha riskli. Bu yüzden Eth 2.0’ı çıkarmak onlar için çok zor. Bütün bunları parçalamayı seçtiler.

Ve şöyle devam etti:

Parçalamak zorunda değiliz. Temel seviyede bin TPS alabiliriz ve Hydra ekleyerek istediğimizi elde edebiliriz. […] UTXO Cardano’nun parçalanması çok daha kolay olduğu için.

Hoskinson ayrıca ETH 2.0’ın yaklaşımının bilimsel olarak sağlam olmadığını ve bu yüzden riskli olduğunu iddia etti. ETH geliştiricileri tarafından ortaya konan sistem karmaşık bir sistemdir ve daha yüksek verim elde etmek çok zor olabilir.

Hoskinson,

Bilim henüz iyi değil. Çok fazla değiş tokuş var. Aslında yarımdan üçüncü bir Bizans hata toleransına gidiyorlar, yaşayabilirlik sorunları var ve muhtemelen meydana gelecek çeşitli yeni saldırılara maruz kalabilirler. Yani, kaputun altı çok daha karmaşık. Bu yüzden, bu kadar karmaşık sistemin nasıl bu kadar yüksek verim ve ölçeklenebilirlikle sonuçlanacağı benim için net değil.

Ethereum 2.0 geliştiricileri ağın 2.0 üzerinden ölçeklendirilmesini çözmeye çalışırken, Cardano ağı da büyük gelişmeler görüyor. Test ağı, Goguen “Mary” yerel token yükseltmesinin başarılı bir şekilde kullanılması ve uygulanmasının ardından resmi olarak çok varlıklı dönemde. Ekip ayrıca Şubat ayı sonunda yapılması planlanan ana ağa taşınma aşamasında.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin