Cardano'daki (ADA) ilk DApp, piyasaya sürüldükten birkaç dakika sonra ciddi bir problemle karşılaştı
Cardano'daki (ADA) ilk DApp, piyasaya sürüldükten birkaç dakika sonra ciddi bir problemle karşılaştı

Cardano’daki (ADA) ilk DApp, piyasaya sürüldükten birkaç dakika sonra ciddi bir problemle karşılaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’da ağındaki ilk merkezi olmayan uygulamanın (DApp) uzun zamandır beklenen lansmanı nihayet 20 Ocak’ta gerçekleşti. Ancak, kullanıcıların Cardano ağındaki başarısız işlemlerin bildirilmesiyle birlikte açılış tatsız gerçekleşti.

SundaeSwap, ağ Alonzo hard fork yükseltmesinden sonra akıllı sözleşmeler başlattığından beri Cardano için önemli bir dönüm noktası oldu.

SundaeSwap Cardano ağında kullanıma sunuldu

Akıllı sözleşmelerin Cardano’ya sunulmasından dört ay sonra, ağdaki ilk DApp olan SundaeSwap yayına girdi. DApp, 20 Ocak’ta özel ve genel testler yoluyla başlatıldı.

SundaeSwap, kullanıcıların token ticareti yapmasına, takas etmesine ve ödünç vermesine olanak tanıyan merkezi olmayan bir borsa (DEX). DEX, düşük ücretler alır ve platforma kripto varlık yatıran likidite sağlayıcılarına getiri sağlar.

Sektördeki en eski blok zincir ağlarından biri olmasına rağmen, Cardano’nun akıllı sözleşmesi Eylül 2021’de başlatıldı ve büyük bir geri dönüş oldu.

Cardano’daki ilk dApp’i kullananlar başarısız işlemler bildirdi

SundaeSwap ana ağının piyasaya sürülmesinden önce ekip, işlem hacmine bağlı olarak tıkanıklıkların yaşanabileceğini açıklamıştı.

Lansmandan önce yayınlanan bir blog gönderisinde ekip, “elden geldiğince şeffaf olmak için, emirlerin işlenmesi günler sürse de, herkesin emirlerinin adil bir şekilde ve oldukları sırayla işleneceği konusunda sizi bilgilendirmek istiyoruz.”

Bu duyuruya uygun olarak, DEX’te işlem yapmak isteyen kullanıcılar, lansmandan sadece beş dakika sonra hayal kırıklıklarını dile getirdiler. Kullanıcılar, ağ tıkanıklığının neden olduğu hataları ve başarısız işlemleri bildirdi. Sorun, SundaeSwap’ın CEO’su Mateen Motavaf tarafından doğrulandı.

Kullanıcılar tarafından bildirilen artan sayıda sorun nedeniyle, SundaeSwap Twitter’da bir AMA oturumu düzenledi. Kullanıcılardan biri, Cardano node yükseltmesinin SundaeSwap’ta işlem işleme süresini etkileyip etkilemeyeceğini sordu.

Platformun CTO’su Matt Ho, bu yükseltmenin işlem hacmini iki kattan fazla artıracağını belirtti. Başka bir kullanıcı, web sitesinde başlatmadan önce SundaeSwap’ta tamamlanan bir işleme işaret etti. Ho, yanıt olarak, “ilgilenecek o kadar çok şey vardı ki, belki de saflığımıza göre, birinin önceden manuel bir işlem oluşturacağına inanmadık” dedi.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin