Cardano’da fiyatı hariç her şey yolunda: Bir milyon ağaç diktiler
Cardano’da fiyatı hariç her şey yolunda: Bir milyon ağaç diktiler

Cardano’da fiyatı hariç her şey yolunda: Bir milyon ağaç diktiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano Vakfı, yerel tokenini kullanarak arazi restorasyon çabalarıyla iklim değişikliğiyle mücadeleye girişiyor. Vakıftan Pazar günü yapılan bir güncelleme, bu yeni çevre girişiminin yakın zamanda dikilen ağaçlarda bir milyon dönüm noktasına ulaştığını doğruluyor.

Görünüşe göre Cardano, daha fazla ağaç dikme girişimini desteklemeye ve en sürdürülebilir yeşil blok zinciri projesi olarak hüküm sürmeye hazır.

1 milyon ağaç diken en yeşil Blockchain

Cardano, yeniden ağaçlandırma çalışmaları için Veritree ile bir anlaşma imzaladı. Veritree, müşteriler için ağaç dikimlerini kaydetmek ve izlemek için blok zincir teknolojisini kullanan bir iklim iyileştirme platformu. Platform, kullanıcıların sınırlı sayıda TREE tokenleri karşılığında Cardano (ADA) tokenlerini bağışlayabilecekleri bir “Cardano Ormanı” işletiyor. Daha sonra Veritree, değiştirilen her ADA için bir ağaç diker. Bu TREE tokenleri, NFT dijital sanatı ve dijital ağaçlar için kullanılabilir.

Cardano Vakfı yöneticisi Frederik Gregaard 9 Ocak’ta Cardano Ormanı’nın %100 finanse edildiğini ve 1 milyon ağaç dönüm noktasına ulaşıldığını söyledi. Tüm ağaçlandırma doğrulama ayrıntıları, şeffaflık ve güvenilirlik için Cardano blok zincirine kaydediliyor.

Gregaard ayrıca Cardano Vakfı’nın şimdi Kenya, Mombasa’daki arazi restorasyon faaliyetlerini desteklemek istediğini belirtti.

Cardano: Sosyal Sorumlu Blockchain

Charles Hoskinson, sosyal sorumluluğun projenin ana hedeflerinden biri olduğu defalarca kez dile getirdi. Cardano, şu anda Etiyopya’nın eğitim sistemini yenilemek için kullanılıyor.

Buna ek olarak, Cardano, nispeten düşük enerji tüketimi nedeniyle uzun zamandır yeşil bir blok zinciri olarak biliniyor. Bazı şüphecilerin öfkesini çeken enerji yoğun çalışma kanıtı (PoW) konsensüs mekanizmasından yararlanan Bitcoin’den farklı olarak Cardano, daha çevre dostu olduğuna inanılan bir hisse kanıtı (PoS) algoritması üzerinde çalışıyor.

Bununla birlikte, Cardano Ormanı projesi, Cardano’nun ekolojik koruma çabalarında nesiller arası bir değişimi ileriye taşıyan karbon nötr bir blok zinciri olma çabasının bir parçası. Gregaard’a göre, “Cardano’yu iklim etkisinde lider olarak konumlandırmak”, Cardano Vakfı’nın temel felsefesinin merkezinde yer alıyor.

ADA yatırımcıları, çevreyi önemseyen bir kripto para projesini desteklediklerinden emin olabilirler. Belki bu gelişme, ileride ADA coin talebini artıran bir katalizör olarak çalışır.

Cardano (ADA) fiyatı bugün ne kadar?

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin