featured

Cardano fiyat analizi: ADA, 1,31 dolar seviyesinin ardından yükselişi reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği gözde altcoinlerden bir tanesi olan Cardano için bugün yapılan fiyat analizi biraz düşüş olduğunu gösteriyor. ADA/USD için direnç noktası 1,34 dolar seviyesinde bulunuyor. Destek noktası ise 1,26 dolar.

Cardano fiyat analizine göre, kripto para biriminin negatif yönlü eğilimli olduğu gözüküyor. Piyasadaki karışık sinyaller tam olarak çözümlenemese de ayıların daha baskın rol oynadığı söylenebilir.

Kripto para birimi, 1,30 dolarda düşük bir yüksek seviye ayarladıktan sonra tekrar reddedildi. ADA değeri, 11 Aralık tarihinde 1,34 dolarda düşük bir yüksek seviye belirledikten sonra fiyat fonksiyonu aşağı yönlü devam ettiğinden, geçen hafta da istikrarlı bir düşüş gördü.

Fiyat söz konusu değerler etrafında salınım yaptığından ve bugün için baskın trend henüz belirlenmediği için bugünün fiyat fonksiyonu 1,30 dolar seviyesinde kaldı.

ADA/USD 1 günlük fiyat grafiği: Hâkim trend henüz belirlenmedi

Cardano fiyat analizi için 1 günlük fiyat grafiği incelendiğinde madalyonun momentumdan yoksun olduğunu görebiliriz. Çünkü iki taraf da diğerini alt etmedi ve fiyat mevcut değerler etrafında salınım gösteriyor.

ADA, bu yazının yazıldığı sırada 1,31 dolar seviyesinden işlem görüyor. Dün yaşanan fiyat artışı nedeniyle son 24 saatte hâlâ fiyat değerinde yüzde 4,17 artış var.

Öte yandan kripto para birimi, son birkaç gün içinde fiyattaki sürekli düşüş nedeniyle geçen hafta yüzde 4,11 oranında bir düşüş yaşamıştı. İşlem hacmi düne göre yüzde 6.30 daha fazla ancak bu da zamanla daha düşebilir.

İncelenen verilere göre volatilitenin nispeten yüksek olduğunu görüyoruz. Bu da fiyatta daha fazla düşüşün beklendiği anlamına gelir. Üst Bollinger bandı şu anda 1,69 dolar değerine dokunurken, alt Bollinger bandı ADA/USD destek noktasını temsil eden 1,14 dolar seviyesinde. Bollinger bantlarının ortalaması, ADA için 1,42 dolarlık direnç seviyesini temsil ediyor.

Göreceli Güç Endeksi (RSI), bugün itibariyle net bir eğilim belirlenmediği için ve düşük momentum nedeniyle 38 endeksinde yatay bir eğri izliyor.

Son gelişmeler ve diğer teknik göstergeler

4 saatlik Cardano fiyat analizi, son iki mum çubuğu yeşil olduğu için boğaların fiyat seviyesini yükseltmeye çalıştığını ve bugün fiyat kırılması aşağı yönlü olduğu için boğaların işlem seansının başında ayıların verdiği zararı neredeyse karşıladığını gösteriyor. Mevcut momentum birkaç saat daha devam ederse, ADA yeşil renkte kapanış yapabilir.

Cardano

Saatlik bazda boğalar fiyat seviyesini yükseltmeye devam ederse, çok kısa vadeli trend çizgisini yukarı yönde koruyabilirler. Bollinger bantlarının üst değeri ADA için direnci temsil eden 1,33 dolar seviyesindeyken, alt değeri 1,19 dolar seviyesinde sabitlendiğinden volatilite azalmıştır.

Göstergenin 1.26 dolardaki ortalaması, kripto para birimi için desteği temsil ediyor. RSI eğrisi, mevcut satın alma faaliyeti ve fiyattaki son artış nedeniyle tekrar yukarı doğru gidiyor. RSI skoru son dört saat içinde 54’e yükseldi.

Cardano fiyat analizinde sonuç

Cardano fiyat analizi hâlâ düşüş trendinde. Ancak son dört saatte de fiyat artışı gözlemlendiğinden mevcut yükseliş aktivitesi birkaç saat daha devam ederse önümüzdeki saatlerde biraz da olsa yükselişe geçebilir.

Yükseliş momentumu devam ederse ADA’nın 1,33 dolar civarında kırılması bekleniyor. Öte yandan eğer ayılar geri dönüş yapmayı başarırsa, ADA 1,26 dolarlık destek noktasını tekrar ziyaret edebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin