Cardano ağındaki yenilikler geliştiriciler tarafından açıklandı!
Cardano ağındaki yenilikler geliştiriciler tarafından açıklandı!

Cardano ağındaki yenilikler geliştiriciler tarafından açıklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano ekosistemindeki bazı önemli iyileştirmeler, geliştiriciler tarafından bugün açıklandı. Yenilikler, hem blok zincirin kendisini hem de bunun üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan uygulamaları içeriyor.

Voltaire

İlk geliştirme, kısaltmasının Cardano İyileştirme Önerisi anlamına geldiği CIP-1694 olarak düşünülebilir. Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson ile ortak geliştirilen bu yenilik, Cardano’da Voltaire aşamasına geçişin habercisi olacak zincir üstü yönetişim için bir mekanizmadır.

Geliştirici Jared Cordouan tarafından Kasım ayı sonlarında öne sürülen teklif şu anda oylama sürecinde. Hoskinson tarafından açıklandığı gibi Voltaire‘in kendisinin, Cardano ağının geliştirilmesindeki son aşama olması ve merkezi olmayan yönetimin nasıl yapıldığı konusunda endüstrinin geri kalanına bir örnek oluşturması amaçlanıyor.

Bir başka önemli yenilik de, dcSpark ekibi tarafından Cardano yerel tokenleri için bir fiyat endeksinin geliştirilmesidir. Amaç, dizinin bir API’ye veya üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan yerel olarak ve ücretsiz olarak dağıtılabilmesidir. Referans almak gerekirse, Cardano’daki yerel tokenlerin sayısı şu anda 7 milyonun üzerindedir.

Endeks halihazırda kilitli toplam değere göre Cardano’daki en büyük üç merkezi olmayan borsanın desteğine sahip: Minswap, WingRiders ve SundaeSwap.

Cardano, rakipleri geride bıraktı

Cardano, kripto endüstrisindeki en aktif olarak geliştirilen projelerden biri olmaya devam ediyor. Cardano, GitHub’da Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM) ve Ethereum’dan (ETH) daha fazla günlük geliştirme etkinliğine sahip.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin