Cardano tamamen merkezsiz hale geldi
Cardano tamamen merkezsiz hale geldi

Cardano tamamen merkezsiz hale geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blok üretiminin sorumluluğu arkasındaki topluluğa devredildiği için Cardano ekosisteminde büyük bir değişiklik meydana geldi.

Yapım aşamasında yedi ay olan bu haber resmi olarak 31 Mart 2021’de duyuruldu. Devir teslim sürecinde Cardano platformu blok üretimi yavaşça aktarılırken bile optimize edildi.

Bu çaba, tamamen merkezi olmayan bir Cardano’ya sahip olmak için daha büyük bir planın parçası durumunda. Blok üretiminin merkezden uzaklaştırılmasının ardından, hem Cardano yönetişimi hem de ağ tek bir idari merkezden uzaklaştırılacak. Bu son başarı, hedefte önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

Cardano için önemli bir dönüm noktası

Şu anda Cardano, 2.000’den fazla aktif stake havuzuyla dünyadaki en merkezi olmayan proof of stake blok zinciri konumunda bulunuyor. Transfer edilen blok üretimiyle, IOHK artık herhangi bir bloğun oluşturulmasından sorumlu olmayacak. Sonunda, plan, Cardano topluluğunun, yönetişim ve sağlık dahil olmak üzere ekosistem üzerinde tam kontrole sahip olacağı yönündedir.

Bu değişim bir gecede gerçekleşmedi ve bunun yerine kademeli olarak yedi aylık bir süre içinde yapıldı. Zamanla, Cardano’nun 2.000’den fazla topluluk stake havuzundan oluşan ağı, blok zincirinin yönetilmesinde daha da büyük bir rol oynayacak.

Cardano’nun arkasındaki ekip geçmişte merkezsizliğin ağın temel önceliklerinden biri olduğunu söylemişti. Nihai amaç, Cardano kullanıcılarının aracılara gerek duymadan mali ihtiyaçları için kendi merkezi otoritesi olmalarıdır. Ek olarak, Cardano, finans dünyasına girmek için mevcut engelleri kaldırmak ve nerede yaşadıklarına ve nereli olduklarına bakılmaksızın kendisini herkes için erişilebilir kılmak istiyor.

Ekip, bunun tek bir vücut yerine ağın gücünü kullanıcılarının eline bırakarak yapılacağına inanıyor. IOHK Ürün Direktörü Aparna Jue’ye göre, projenin son birkaç aydır önceliği blok üretimi için sorunsuz bir transfer sağlamaktı, artık bu hedefe ulaşıldığı için diğer öncelikler de ele alınacak.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin