Cardano kurucusundan önemli açıklamalar:
Cardano kurucusundan önemli açıklamalar: "ADA 2022 sonuna kadar SOL ile aynı performansa sahip olacak"

Cardano kurucusundan önemli açıklamalar: “ADA 2022 sonuna kadar SOL ile aynı performansa sahip olacak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Charles Hoskinson, 2022’nin sonunda Cardano’nun Solana ile aynı performansa sahip olacağını söyledi. Hoskinson yıl içerisinde performansın artması için hard fork ekleneceğini de bildirdi. Solana, saniyede 60.000’e kadar işlem gerçekleştirebilecek en iyi performans gösteren blockchainler arasında yer alıyor.

Cardano blockchain kurucusu Charles Hoskinson, ağın performansının bu yıl önemli ölçüde artacağını bildirdi. Hoskinson, Cardano’nun yıl sonuna kadar Solana (SOL/USD) ile aynı performansa sahip olacağını topluluğa açıkladı.

Cardano, Eylül 2021’de Alonzo hardfork yükseltmesiyle akıllı sözleşme devrini başlatmıitı. Ancak, ağın performansı büyük ölçüde eleştirilere maruz kaldı. Cardano’daki ilk merkezi olmayan borsa (DEX), Cardano’da canlı yayına geçtikten sonra büyük tıkanıklıklarla karşı karşıya kaldı.

Charles Hoskinson: Cardano, 2022’nin sonunda Solana benzeri performans elde edecek

Charles Hoskinson’un açıklaması aşağıda yer alıyor:

“Bu yıl, sistemin ölçeklenebilirliğini ve ifade edilebilirliğini büyük ölçüde artıran tüm bu güncellemeler geliyor, böylece Solana ve benzeri sistemlerden gördüğünüz performansın aynısını elde edeceksiniz. Ya da en azından büyük çoğunluğunu elde edebileceksiniz.”

Cardano blockchainde merakla beklenen gelişmelerden biri de Basho ölçeklendirme aşaması. Bu ölçeklendirme aşaması, bu yılın başlarında ana hatlarıyla açıklanan blockchainin yol haritası aracılığıyla Cardano’da açıklandı.

Hoskinson, Cardano’nun sürdürülebilirliğe odaklanacağını kaydetti. Bu, ağın operasyonel kalırken verimliliğini ve ölçeklenebilirliğini artırmasını sağlayacak. Hoskinson ayrıca Cardano’nun kendine güvenen bir ağ olduğunu belirtti. Ağın güçlü bir yönetim katmanına güçlü bir hazine sistemine sahip olduğunu vurguladı.

Hoskinson açıklamasında Cardano ile birlikte çalışabilecek Mithril yan zincirine de değindi.

“Blockchain uygulamalarında zincir senkronizasyonu, durum önyüklemesi ve güven sorunlarını çözmek için protokol olarak uygulanabilecek hisse tabanlı bir eşik imza şeması sağlayacak.”

Cardano’daki Gelişmeler

Cardano ağında önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan biri de Haziran ve Ekim aylarında gerçekleşen hard forklar. Bu hard forklar, Plutus yükseltmesi de dahil olmak üzere Cardano’ya çeşitli özellikleri beraberinde getirecek.

Haziran ayında Vasil hard fork, uygulamalarına ardışık düzen getirmek isteyen DApp geliştiricilerini hedef alacak. Cardano kurucusu, bu yükseltmeler uygulandığında, blockchainde kilitli toplam değeri (TVL) artıracağına inanıyor.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin