iTrustCapital, Cardano (ADA) kripto para birimi için destek ekledi
iTrustCapital, Cardano (ADA) kripto para birimi için destek ekledi

Cardano kurucusu Charles Hoskinson merkezsiz uygulamalar üzerine düşüncelerini paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kısa süre önce hesabını Twitter’da doğrulatan Cardano’nun yaratıcısı Charles Hoskinson, yakın zamanda dApp’ler ve Cardano’nun geleceği hakkındaki görüşlerini Youtube Kanalında bir Canlı Akışta yayınladı. Hoskinson, merkezsiz uygulamalar ekosisteminin potansiyeline ulaşmak için hâlâ uzun bir yolu olduğunu belirtti ve çoğu dApp’in hala zincir dışı çalıştığı için onu “sağlıksız” olarak nitelendirdi.

Merkezsiz uygulamalar henüz “sürdürülebilir” değil

Blockchain uzmanına göre, Ethereum ağında 3800 dApp mevcut; ancak, bugüne kadar sadece birkaç yüz kişi mali işlemleri gerçekleştirdi. Geri kalanların hayalet zincirler olduğunu ve henüz herhangi bir işlem kapasitesiyle ilgilenmediğini söyledi.

Charles Hoskinson, 2020 mali yılında yeni geliştirilen dApp’lerin yalnızca %31’inin Ethereum ağı içinde oluşturulduğunu açıkladı. Oluşuma bir neden verdi ve Ethereum işlemsel gaz ücretlerinin bu yıl trendi devam ettirebileceğini belirtti.

Merkezsiz uygulamalar “kâr yaratmaktan” çok uzak

Canlı yayında, Cardano’nun kurucusu, insanların kripto alanında fark yaratabilecek dApp’ler üretmekten hala uzak olduğunu belirtti.

Yüksek gaz ücretleri ile işletme konusuna değinilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Kripto alanındaki tarafların bu blockchain tabanlı programları kullanmadaki verimsizliğin farkında olmamasına ne kadar şaşırdığına ışık tuttu.

Hoskinson, dApp’leri olmayan en değerli kripto para birimi olan Bitcoin’in mükemmel bir örneğini verdi. Ona göre, dApp’lerin Bitcoin’de bulunmaması, bu uygulamalar ile dijital varlık fiyatlandırması arasında hiçbir ilişki göstermiyor.

Charles Hoskinson, Cardano’nun ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cardano’nun şu anda Ethereum’a neredeyse benzer bir ekonomik değeri, ikincisinden beş kat daha küçük bir piyasa değerine sahip olmasına rağmen taşıdığını belirtti.

Gelecek Cardano’dur

Hoskinson, Bitcoin ve Ethereum’un kripto para birimiyle ilgilenen kişiler için tamamen sürdürülebilir, birbirine bağlı ve ölçeklenebilir ekosistemler olmadığını vurguladı. Geliştiricilerin ve araştırmacıların sayısı ile Cardano, ikisini yenebilir ve çok beklenen ETH2.0 ağının önüne geçen ilk verimli üçüncü nesil kripto para birimi olabilir.

Charles Hoskinson, Cardano projesinin hala üç aşamalı olarak geliştirilmekte olduğunu söyledi: meta veriler, tokenlar ve Plutus gibi yenilikçi akıllı sözleşme platformları. Cardano geliştiricileri, tokenları Ethereum ağından Cardano ağına aktarmak için yan zincirler ve dönüştürücüler üzerinde de çalışıyor.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin