Cardano işlem hacmi olarak en büyük 3. NFT protokolü oldu!
Cardano işlem hacmi olarak en büyük 3. NFT protokolü oldu!

Cardano işlem hacmi olarak en büyük 3. NFT protokolü oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun NFT pazarı, bu çeyrekte işlem hacminde %40 oranında artış yaşandı. NFT pazarında yaşanan düşüşe rağmen 2021 ve hatta 2022’deki genel takassız token (NFT) düşüşüne rağmen, Cardano’nun NFT alanı hızla genişliyor. Hatta Cardano, NFT ticaret hacmindeki artışın bir sonucu olarak 3. en büyük NFT protokolü haline geldi. İki dev olan Ethereum ve Solana’nın arkasında yer alıyor.

Kripto pazarının en gelişmiş ekosistemlerinden birinin Cardano olduğu söyleniyor. Blockchain ve merkezi olmayan uygulamalar (dApps) analiz şirketi DappRadar tarafından yapılan bir ankete göre Cardano, işlem hacmiyle en büyük üçüncü NFT protokolü oldu.

NFT pazarında son durum

NFT’ler veya “blockchaine kaydedilen dijital sanat ve koleksiyonlar”, ticaret hacimlerinde keskin bir düşüş yaşıyor. Bu yılın Ocak ayındaki rekor seviyeden %97 azalarak Eylül ayında sadece 466 milyon dolara geriledi. Hacimce en büyük NFT ticaret platformu olan OpenSea, sadece iki ay öncesine göre satışlarında %75 düşüş yaşadı.

Bir Bloomberg raporuna göre hızla sıkılaşan para politikası, spekülatif varlıkları yatırım akışlarından mahrum bırakıyor ve azalan NFT çılgınlığını da içeren kripto para piyasasına katkıda bulundu. Son 30 gün içerisinde Cardano NFT hacmi artış gösteriyor. Elde edilen verilere göre son 24 saatlik zaman dilimindeki artışı açıkça gösteriyor.

10.000 ADA taban fiyatı, 24 saatlik hacim ile tahsilat payı açısından Cardano’nun en büyük NFT projesi olan The Ape Society tarafından elde edildi. Cardano ağındaki en fazla işlem Mayıs ayından bu yana gerçekleşti ve toplam 82.880 oldu. Vasil güncellemesinin ardından işlem hacminde artış kaydedildi. Güncelleme, ağın akıllı sözleşme dili olan ve geliştiriciler için zincir geliştirmeyi kolaylaştıran Plutus v2’nin piyasaya sürülmesine yol açtı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin