featured

Cardano ekosistemindeki son güncellemeler fiyatı olumlu etkiledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano (ADA) blockchain’i, ağın yerel token’ının değerini etkileyecek yeni bir ağ güncellemesi yayınladı.

ADA’nın haftalık grafiği, ağın Valentine (SECP) yükseltmesiyle uyumlu pozitif kazanımlar gösteriyor. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 0,40 dolar civarında işlem görüyor. Bu da yükseltmenin yayınladığı 15 Şubat tarihinden bu yana %5 oranında değer kazandığı anlamına geliyor. Haftalık grafikteki kâr ise %9’un üzerinde.

Cardano ADA

Valentine yükseltmesinin fiyata etkisi

Platformun ana şirketi olan Input Output tarafından 17 Şubat’ta yayınlanan en son güncellemelerde Valentine yükseltmesi, blockchain’deki güvenlik ve birlikte çalışabilirlik özelliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Birlikte çalışabilirlik, blockchain büyümesi için oldukça kritiktir. Cardano üzerine daha fazla dapp inşa edildiğinden, kullanıcıların farklı blockchain’lerle etkileşime girmesi ve daha geniş bir hizmet yelpazesine erişmesine olanak tanıyan sistem hâline getirilmesi çok önemlidir.

Şubat ayının başlarında, ağdaki DeFi uygulamaları için zincirler arası işlevselliği iyileştirmeye yönelik bir teklif sunuldu ve ardından ağ doğrulayıcıları tarafından onaylandı. Sonuç olarak, ağ üzerinde oluşturulan DeFi uygulamalarına fayda sağlamak için yükseltme kullanıma sunuldu.

Aynı zamanda IOHK, Cardano projelerinin toplam sayısının 116, platformda inşa edilen projelerin ise 1,204 olduğunu paylaştı.

Akıllı sözleşmeler cephesinde de özellikler artmaya devam ediyor. 6,000’lik önemli değere yaklaşan Plutus komut dosyası sayısı şu anda 5,798. Aynı zamanda, Cardano blockchain’i 61,4 milyon işlem kaydetti.

Genel olarak, bu ağ etkinlikleri yerel token olan ADA fiyatını olumlu yönde etkileyecektir. Ağ ölçümlerine ek olarak, Djed stablecoin’in piyasaya sürülmesinin de ADA’nın değerini artırmada önemli bir faktör olması bekleniyor. Stablecoin’in, özellikle TVL metriğini artırarak Cardano’nun beklentilerini karşılaması bekleniyor.

Teknik analiz

Gözde altcoin’in teknik grafiklerinde şu anda fiyat hareketine olumlu bir duygunun hâkim olduğu söylenebilir. Göstergelerin 12 tanesi alıma işaret ederken sadece 2 tanesi satış yönünde.

ADA, son genel piyasa rallisinin ardından 1 dolar seviyesini hedefleyerek toparlanıyordu. Ancak fiyat hâlâ 0,55 dolarlık direnç noktasını kıramadı.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin