cardano fiyatı

Cardano fiyatı 4. çeyrekte bu 3 temel gelişme ile yükselebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En büyük 10 kripto para arasında yer alan Cardano (ADA), bu konumunu uzun süredir koruyor. EMURGO, IOHK ve Cardano ekibi gibi üç oluşum tarafından desteklenen bir Blockchain projesi ağı olan ADA, finans teknolojileri döneminde global bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Projeyi kısa süre içerisinde bu kadar değerli yapan bazı gelişmeler Cardano fiyatı üzerinde de etkili oldu.

Platform ölçeklenebilirliği için çeşitli sektörler ile entegre olabilen Cardano projesi aynı sektörde faaliyet gösteren ve piyasa lideri konumundaki Ethereum’a göre bazı rekabet avantajlarına da sahip bir proje. Bu avantajlardan en önemlisi ise diğer Blockchain ile çok daha rahat çalışabilen Cardano, özellikleri ile “akıllı sözleşmeler” konusunda daha ileri bir düzeye sahip.

Cardano takımının yılsonuna kadar birkaç güncelleme daha yapması beklenirken ADA’nın pazar beklentileri 4. Çeyrek için oldukça yüksek. Normalde, bu çeyrek geçtiğimiz yıllarda dijital varlıklar için bir yükseliş olmuş dönemi oldu. Bu muhtemelen, Eylül ayının başından beri Blockchain ve kripto projelerinde çok sayıda güncellemenin görülmesinin sebebi.  ADA aynı zamanda piyasa etkisinden ve temel değerinden de yararlanabilir.

ADA için Yoroi Tarayıcı uzantısı

Kripto para benimsemesi, bugüne kadar ki kullanım kolaylığı sorunu nedeniyle engellenmişti. ADA kullanıcıları artık tokenlerini hızlı kullanmaya yarayan hafif bir cüzdan olan Yoroi tarayıcı uzantısını kullanarak yönetebilecekler.

Bu nedenle, Cardano kullanıcıları, ADA fonlarının yönetimi için bir Blockchain ağı ile senkronizasyon zorluklarını aşmış olacaklar. Bunun yerine, ADA altcoinleri Daedalus’tan Yoroi cüzdanına aktarabilirler. Yoroi’nin avantajı, zincir üzerindeki işletim ile karşılaştırıldığında minimum alan gereksinimine sahip olması. Bu hafif cüzdan, verimliliğini, tam Blockchain’deki kopyaya bağlı olmadığı gerçeğinden elde eder.

Dahası, portalın kullanıcı şifreleri için geliştirilmiş bir güvenliği de sahip. Ayrıca, Yoroi, ADA para yönetimi için ağı kullanmayı planlayan kullanıcılar için 4 dil desteği de sunuyor.

Cardano fiyatı bir yılda 4 katına çıktı

Geçen sene 1 Ekim’de hayata geçen proje, sektörde birinci yılını doldurmuş durumda.

1 Ekim’de ADA altcoin, ticarete başlamasından bu yana bir yıl geçti. İlk piyasaya çıktığında fiyatı 0.0217 dolar olan Cardano fiyatı, bugün itibarıyla yaklaşık 4 katına çıkmış durumda. Cardano ekibi, ICO aşamasında ise 62 milyon dolar toplamayı başarmıştı.

cardano banner

ICO’dan bir ay sonra, Cardano farklı bölgelerde 8000’in üzerinde katılımcının aktif üyeliğine sahip bir forum başlattı. Altcoinin iyi özellikleri sadece kripto kullanıcılarını değil aynı zamanda coin ticareti yapan oyuncular gibi piyasa oyuncularının da ilgisini çekti.

Bir yıl içinde, ADA, bu listede Huobi, Bittrex ve Binance gibi popüler kripto borsalarının olduğu 30’dan fazla kripto para borsasında listelendi. Ayrıca, kripto paranın Exmo ve Kraken borsalarında fiat USD çifti de bulunuyor.

Şu anda, ADA’nın piyasa değeri, piyasa standardı olarak kullanılacak olsaydı, temel değeriyle neredeyse aynı çizgide olacaktı. Kripto para, toplam kripto pazarının yüzde 0.981’ine karşılık gelen 2 milyar doların biraz üzerinde bir sermayeye sahip. Cardano Vakfı, ayrıca Twitter, Telegram, Reddit gibi sosyal medya platformlarındaki kripto alt forumlarında büyük bir online topluluğa sahip oldu.

ADA kripto para kartı piyasada!

ADA Cryptocurrency Card ile ilgili görsel sonucuCardano için çarpıcı diğer bir gelişme olarak ise kripto para debit kart sürümünden bahsedebiliriz. Bu ürünün piyasa sürülmesi, ADA kullanıcılarının tıpkı banka kartları gibi kripto para ile alışveriş yapabilecekleri anlamına geliyor. Fiat para yerine geçecek olan kart kripto cüzdanlarında bulunan dijital varlıkların ödeme vb. işlemlerde kullanımını sağlayacak. Ayrıca işletme sahipleri ödeme gerçekleştikten sonra Ada tokenlerini anında fiat paraya çevirip, isterlerse ürün veya hizmet bedellerini fiat para olarak olabilecekler. Bu durum, dalgalı fiyata sahip olan sektörün adaptasyonu açısından oldukça olumlu gözüküyor.

cryptorecorder

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin