Vasil güncellemesi yayında! Cardano Ethereum rekabeti kızışıyor
Vasil güncellemesi yayında! Cardano Ethereum rekabeti kızışıyor

Vasil güncellemesi yayında! Cardano Ethereum rekabeti kızışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano topluluğu tarafından heyecanla beklenen Vasil güncellemesi sonunda yayınlandı. Hard fork, ağ için “önemli performans ve yetenek” başlatıyor. Yükseltme, sistem kesintisi olmadan kapsamlı iyileştirmelere izin veren benzersiz bir Sert Çatal Birleştirici (HFC) teknolojisi kullanır. Ethereum’un Proof-of-Stake’e geçişinden sadece bir hafta sonra, Cardano (ADA), iyileştirilmiş özelliklerle ağına daha fazla proje çekmeyi planlıyor.

Perşembe günü, Cardano’nun Vasil yükseltmesini topluluk merakla bekledi. Etkinlik, 2021 yılında akıllı sözleşme işlevselliğini etkinleştirdiğinden beri Cardano’nun ilk büyük teknolojik gelişimiydi. Hong Kong (IOHK), “hardfork” un başarısını ağın işlevselliğini geliştirmek için tasarlandı.

IOHK şu açıklamaları yaptı:

“Vasil yükseltmesi, yayılım boru hattı yoluyla daha yüksek verim kapasitesinden çok daha iyi komut dosyası performansı, verimlilik ve daha düşük maliyetlerle daha iyi bir geliştirici deneyimine kadar Cardano’ya önemli performans ve yetenek geliştirmeleri getirecek.”

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Vasil yükseltmesinin geliştiricilerin ağ tarihinde üzerinde çalıştığı “en zor güncelleme” olduğunu söyledi. Ağustos ayındaki gecikmelerden biri, Cardano test ağının bozulduğuyla ilgiliydi. Temmuz ayında bir başka gecikme ise hisse havuzu operatörleriyle ilgiliydi.

Cardano ve Ethereum rekabeti sürüyor

Ethereum, İş Kanıtı’ndan (PoW) vazgeçtikten sonra, enerji tüketimini %99 gibi etkileyici bir oranda azalttı ve hızla artan işlem ücretlerini dizginlemeye çalıştı. Anahtar, onunla Solana (SOL) ve Cardano gibi diğer rakip blockchainlerinin önüne geçmeye yönelik oldu. Bazı borsalar ETH’yi platformlarından kaldırmaya zorlanabilir veya düzenleyiciler tarafından sıkı denetime tabi tutulabilir.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin