Cardano CEO'su Donald Trump'ın hesabını banlayan Twitter'a karşı
Cardano CEO'su Donald Trump'ın hesabını banlayan Twitter'a karşı "merkezsiz sosyal medya" kurma yoluna olabilir

Cardano CEO’su Donald Trump’ın hesabını banlayan Twitter’a karşı “merkezsiz sosyal medya” kurma yolunda olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Twitter ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını kapatma kararının ardından şiddetli kınamalarla karşı karşıya kaldı. O günden itibaren pek çok kişi, sosyal medya devini “ifade özgürlüğünün güçlü bir şekilde kısıtlandığı çevrim içi bir otokratik diktatörlüğü yürütme girişimi” olarak görmeye başladı. Cardano CEO’su da konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Kripto topluluğu Twitter’ın Trump yasağını eleştiriyor

Kripto topluluğu da Twitter yönetiminin davranışını kınamada ön saflarda yer aldı. Ancak Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, birkaç gün önce bir dizi tweet ile hareketi desteklemeye çalıştı. Destek toplamaya çalışırken Jack, herhangi bir kişi veya kuruluş tarafından dikte edilmesine izin vermeyen merkezi olmayan gücü nedeniyle Bitcoin’i sevdiğini söyledi.

Twitter’ın kurallarına göre oynamayan kişileri yasaklamasının zorunlu olmasına rağmen, politikanın uzun vadede felaket olacağını ve kontrol altında tutulması gerektiğini kabul etti.

Twitter merkezsizleşmeye çalışıyor

Görünüşe göre, CEO’nun yakın zamanda attığı bir tweet’ten anlaşılacağı gibi, Twitter şu anda platformun üzerinde çalışabileceği merkezi olmayan bir sosyal medya ağı oluşturmak için bir grup geliştiriciye fon aktarıyor.

Bir süredir, Twitter’ın gerçekten de Blockchain tabanlı bir ağ oluşturmak için özel bir projede yer aldığına dair söylentiler var. Projenin adı “Blue Sky (Mavi Gökyüzü)”. Tamamlandıktan sonra projenin ne zaman ve nerede başlatılacağı henüz belli değil.

Öte yandan, kripto ve blok zinciri topluluğundan bazı isimler, Twitter için kurum içi merkezi olmayan bir sistem geliştirmenin iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor. Bu alandaki en popüler geliştiricilerden biri olan Cardano’dan Charles Hoskinson da bu fikirde. Hoskinson, Cardano’nun kurucusu ve Cardano’yu (ADA) oluşturan IOHK şirketinin CEO’su.

Cardano CEO’su Hoskinson merkezsiz ağ kurma yolunda olabilir

Jack’in mesaj dizisine cevap veren Hoskinson, Dorsey’in, özellikle Trump’ın yasaklanmasında da görüldüğü gibi, güçlü bir şekilde merkezileştirilmiş bir ağ olan Twitter ile halihazırda ilişkisi olduğu için, merkezi olmayan sistemi kurum içinde inşa etmemesi gerektiğini söyledi. Bunun yerine Hoskinson, daha büyük Blockchain topluluğundan daha fazla oyuncunun katkıda bulunmasına izin vermek için sistemin açık kaynak yapılması gerektiğini söyledi.

Aynı tweet’te Hoskinson, çok küçük de olsa bazı bilgiler veriyor gibiydi. Kendisi, Cardano’nun “bir şey üzerinde çalıştığını” ima etti. Pek çok insan bunu, Cardano’nun kendi açık kaynaklı merkezi olmayan sosyal medya ağı üzerinde çalıştığı yönünde yorumladı.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin