Gözler bu verilerde: Cardano bu seviyelere düşme riskiyle karşı karşıya!
Gözler bu verilerde: Cardano bu seviyelere düşme riskiyle karşı karşıya!

Gözler bu verilerde: Cardano bu seviyelere düşme riskiyle karşı karşıya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haziran ayı için ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin yayınlanmasından önce, büyük ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri şu anda piyasa öncesi ticarette yatay seyrediyor. ABD Dolar Endeksi (DXY), EUR/USD parite işaretinin hemen üzerinde gezinirken, ABD tahvil piyasaları ve döviz piyasaları da genel olarak yatay seyrediyor.

Kripto açısından, büyük paralar bu Çarşamba, Salı gününün en düşük seviyelerinden biraz teknik bir toparlanma görüyor. Yaklaşan ABD TÜFE verilerinin yayınlanmasından önce büyük hareketler olası değildir. Bitcoin, Salı gününün en düşük seviyesi olan 19.200 dolardan %2,5 artışla 19.800 dolardan işlem görüyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi şu anda Haziran ortasından itibaren önemli bir destek trend çizgisi araştırıyor. Bu seviyenin altında bir kırılma, 18.000 doların ortasındaki Haziran ayının sonundaki en düşük seviyelere geri dönüşü ve belki de 17.000 doların ortalarında yıllık en düşük seviyeleri test etme riskiyle karşı karşıya. Böyle bir hareket büyük altcoinler üzerinde ciddi bir baskı oluşturacaktır.

Yatırımcılar, geçen ay bu zamanlarda Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasının hisse senetleri ve kripto gibi riskli varlıklarda erimeye ve ABD tahvil getirilerinde geçici bir artışa neden olduğunu hatırlayacaktır. Veriler, manşet fiyat artışının %8,6 ile yeni bir kırk yılın zirvesine ulaştığını ve manşet fiyatlarının da bir önceki aya göre %1,0’dan fazla arttığını gösterdi.

Bu Fed’i endişelendirdi. Birkaç gün sonra, ABD Merkez Bankası, yakın vadeli enflasyon görünümündeki bozulmayı gerekçe göstererek, 28 yılın en büyük faiz artışını 75 baz puanla (hedef faiz aralığını %1.50-1.75’e alarak) uygulamaya karar verdi. Bu Fed toplantısının tutanakları ve Fed politika yapıcılarının yakın tarihli kamuoyu yorumları, piyasaların merkez bankasının bu ay içinde 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha uygulayacağına (hedef faiz oranı aralığını %2,25-2,50’ye alarak) inandırdı.

Ancak politika yapıcılar, Eylül toplantısında faiz artırımlarının hızının 50 baz puana düştüğünü gördüklerinin sinyallerini verdiler. Bu Çarşamba gününün ilerleyen saatlerinde bir başka büyük yukarı yönlü enflasyon sürprizi bu düşünceyi değiştirebilir ve Eylül ayında 75 baz puanlık bir faiz artışını masaya koyabilir. Bu, muhtemelen başka bir kripto çöküşünü tetikleyecek.

Piyasalar, kısa vadeli bir ABD resesyonu riskinin artmasını fiyatlıyor. Bu nedenle uzun vadeli ABD tahvil getirilerinin Haziran ortası seviyelerinin altında olmasının nedeni budur ve Fed’in agresif faiz artırımları ekonomi için önemli bir risk olarak görülüyor.

Cardano (ADA) fiyat tahmini

Cardano’nun yerel tokeni ADA, Salı günü 0,415 dolara düştükten sonra yazım sırasında 0,43 dolar alanında işlem görüyor. Fena bir toparlanma değil, ancak ADA hâlâ Salı gün içi aralığında işlem görüyor ve haftanın başından bu yana yaklaşık %7 ve geçen haftanın 0,50 dolara yakın zirvelerine kıyasla %12’nin üzerinde düşüşte.

ABD Tüketici Fiyat Enflasyonu verilerinin yakında açıklanacağı göz önüne alındığında, yatırımcılar Çarşamba günkü gün içi fiyat hareketinden çok fazla sonuç çıkarmamaya çalışıyorlar. Yukarıda belirtildiği gibi, bu veri açıklaması kripto piyasaları için büyük bir katalizör olabilir.

ADA’ya teknik bir perspektiften bakıldığında, kripto para biriminin son birkaç gündeki düşüşü, kısa vadeli teknik görünümünün önemli ölçüde kötüleştiği göz önüne alındığında, yıllık 0,39 dolar seviyesinde bir testin kapısını açtı. ADA, Haziran ortasından bu yana bilgi olan flama yapısının ve Pazartesi günü Mayıs ortasından itibaren yukarı yönlü destek trend çizgisinin altına düştü.

Kripto para birimi daha sonra hızlı bir şekilde Salı günü 0,42 dolardan Haziran ayının en düşük seviyelerinin altına düşmeye başladı. ADA o zamandan beri Çarşamba günü bu düşük seviyenin üzerinde toparlansa da, daha geniş kripto duyarlılığı yıllık en düşük seviyelere düşmek için açıldı.

ADA 0,20 doların altına düşme riskiyle karşı karşıya

Yatırımcılar, Haziran ayında ABD TÜFE’deki yukarı yönlü bir sürprizin kripto para piyasalarında bir erimeyi tetiklediğini ve piyasaların önümüzdeki aylar için çok daha agresif bir Fed sıkılaştırma görünümünde hızla fiyatlandırmak zorunda kaldığını hatırlayacaklar. Olayların tam olarak tekrarlanması olası olmasa da, yatırımcılar başka bir yukarı yönlü enflasyon sürprizinin başka bir kripto çöküşünü tetikleme riskinin farkında olmalıdır.

Cardano için yıllık en düşük 0,39 dolar, aslında 2018’e kadar uzanan önemli bir destek alanı. Aşağıda bir kırılma, ADA’nın 0,20 doların altına kadar çökebileceğini görebilecek bir satış baskısının kapısını açabilir. Kasım 2020’nin en yüksek seviyesi olan 0,18 dolara kadar kayda değer bir destek alanı yok. Bu seviyelere bir çöküş, mevcut seviyelerden %55’ten daha fazla bir düşüşe işaret eder.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin