Kripto topluluğunun merakla beklediği Testnet gecikmeli olarak başladı…

Cardano blok zinciri, Hard Fork öncesi yeşil ışık mı yakıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın önde gelen varlıklarından biri olan Cardano (ADA), blok tarafında yeni iyileşmelere sahip. Cardano blok zinciri, son aylarda bir dizi önemli gelişmeler yaşadı. 

Ağın büyümesinin bir yan ürünü olarak, bir sonraki Vasil hardfork, Haziran ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Bu çatallama öncesinde ise yeni gelişmeler göze çarpıyor.

Cardano Blockchain Insights’tan alınan verilere göre, Cardano blok zinciri, 14 Mayıs’ta %51,6’dan 16 Mayıs’ta %81,9’a kadar yükseldi. Büyük bir yük faktörüne sahip olan ADA, Mayıs ayı boyunca ortalama % 64 seviyesini korudu.

“Blockchain yükü” terimi, %100’lük bir puan blokların dolu olduğunu ve %0’lık bir puanın boş olduğunu gösteriyor. Bu da Cardano bloklarının mevcut kullanımını gözler önüne seriyor.

Cardano blok zinciri yükü Ocak ayında zirve yaptı

Ortalama Cardano blok zinciri yükü 22 Ocak 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yılın henüz başlarında %94’ü gördü. O zamandan beri %90’ın üzerinde bir blok zinciri yükünü destekleyememişti.

Bununla birlikte, Ocak ayında blok zinciri yükündeki artışın, Cardano’nun ağ trafiğinde beklenen artışı karşılamak için blok boyutunu %12,5 artırma önerisine karşılık geldiğini belirtmek gerekli.

Eylül ayında akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesiyle, trafikte önemli bir artış oldu. Bu da blok zinciri platformunun ölçeklenebilirliğinin geliştirilmesini gerektirdi.

Böylece, Cardano daha ölçeklenebilir hale geldi. Akıllı sözleşme yeteneklerinin eklenmesi, platformun daha büyük rakibi Ethereum ile çeşitli şekillerde rekabet etmesini sağladı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin