Cardano, blok yükü sorununu çözmeye hazırlanıyor! İşte detaylar

Cardano, blok yükü sorununu çözmeye hazırlanıyor! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano geliştiricisi Input Output, ağ optimizasyon çabalarının bir parçası olarak blok zincirinin blok boyutunun %11 oranında artacağını duyurdu.

Toplam blok boyutu, şu anki 72 kilobayt (KB) boyutundan 80 kilobayta (KB) çıkacak. Bu, Cardano’nun bloklarının daha fazla işlem taşıyabileceği anlamına geliyor. Ana ağda artan sayıda proje başlatıldığında, blok zincirin daha fazla trafik işlemesi gerekiyor.

Geçen ay, artan benimsenme nedeniyle blok zinciri yükü %90’a yükseldi ve bu da ağı büyütmek için acil bir ihtiyacı göz önüne serdi. Cardano Blockchain Insights tarafından sağlanan verilere göre, 1 Şubat itibariyle neredeyse tüm bloklar dolu ve ortalama yük %85’in üzerinde kalıyor.

KB

Cardano ekosistemi gelişiyor

Bunun üzerine, Plutus bellek limitleri, işlem başına 12,5 milyondan 14 milyon birime yükseltilecek. Bir önceki artış Ocak ayında gerçekleşmişti.

Son geliştirmeler 4 Şubat’ta yürürlüğe girecek. Bu güncellemeler ile  Cardano tabanlı merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) artan talep karşısında daha sorunsuz çalışması sağlanacak.

Cardano geliştiricisi Input Output, daha fazla geliştirme yayınlanmadan önce genel ağ sağlığını “dikkatle izleyecek”.

Blok zinciri, adını ünlü Japon şair Matsuo Basho’dan alan yol haritasının üçüncü aşaması “Basho”ya çoktan geldi. Ekip şu anda ağı artan sayıda kullanıcı için optimize etmeye odaklanmış durumda.

Zincir üstü çözümler önemli olmakla birlikte, Hydra gibi zincir dışı çözümler gerekli ölçek düzeyine ulaşmada önemli bir rol oynayacak.

Önde gelen Cardano tabanlı merkezi olmayan borsa olan SundaeSwap, Ocak ayının ortalarında ana ağda beta sürümünü başlattı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin